Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

22. december 1916, Bruchsal

< Forrige Næste >
Bruchsal
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min egen kære Pige!

Er nu nået et stykke videre inat. Det går langsomt, men sikkert fremad mod målet. I Morgen tidlig håber jeg, at jeg er der. Jeg kom først kl. 2 fra Frankfurt, da alle Toge nu løber med et par Timers forsinkelse. Kl. 1 nåede vi hertil, og vi logerede os ind i Røde Kors, hvor der er en stor Sal, Soveplads til en 300 Mand på Sække. Og alt var også natyrlig fuld. Da jeg vågnede så jeg til min store forbavselse, at min Hat og min Lommekniv var borte. En gammel Feldmøts lå istedet for. Nu havde jeg set den gode Mand, havde han dog kanske tænkt på mig. Det er udforskammet; men sådan er det jo her hos Preusserne. Nu skal vi vænte her til i Eftermiddag kl. 4. Det er til at blive tos­set i Hovedet over. Og så dette Køreri i Pakkevogne, sammen med Jernbanepersonalet; men der har jeg set en hel del, som jeg og­så vil fortælle dig. Overalt har de nu Kvinder i Jernbanetjænesten, og når du set det. Ja man kunde græde. Jeg tænkte straks, hverken du, dem derhjemme eller din lille Kæreste har grund til at klage. En fortalte mig, at hun udafbrudt havde kørt i 43 Timer og så siddet oppe i Bremsen (du har vistnok set de ud­bygninger, de har på Vognene.) Brødkortene rakte slet ikke til, for ikke at tale om Kød. Overalt så man dem sidde og spise tørt Brød. Middagsmad kogt Roer eller Kartofler med Salt. Ja lille du, det kender I jo ikke, og jeg vilde ikke håbe, at vi kom til at kende denne Nød; men vi har jo prøvet det adskillige gange, og du kan tro, det er ikke let. Vi havde temmelig meget Brød med, og vi har delt ud, sålænge vi hverken har Brød eller Penge; men nu - vi kommer nok igennem, til vi når Målet. Jeg var nu lige på Kommandanturen og har fået et stykke. Med penge er det også knap, da jeg jo har købt Julegave til dig og dem derhjemme, som du vel har fået nu. Om de nu er gode, ved jeg ikke, da jeg jo selv ikke har set dem. En ven, hvis Fader er Photograf, har taget en plade i Marjanovka og sendt den hjem til forstørrelse. Ja det var alt hvad jeg vilde fortælle dig idag, nu skriver jeg, når jeg har nået Regt. igen.

Nu mange kærlige Hilsener og 1000 Kys fra din kære Peter.

Vi håber alle på Fred nu.

du også  ??

Hils alle.

Oprettet: 27-03-2011 21:44:41 | Rettet: 05-07-2014 20:17:19