Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

11. februar 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 Kære Forældre!

Tak for Brevet i går og en Pakke med Smør. Jeg har det rigtig godt, er sund og rask.

I skrev om jeg ikke hellere vilde have Konov's plads at fyre og koge, nej jeg vil hellere ud i det frie, og når man ved, at man kommer hjem i en varm Hytte igen, så vil jeg hellere det. Og oft er det også min skyld, at jeg oft løber. Konov vilde også nok.

I skrev også at I havde fået brev fra Fyn "Bakkely". Ja jeg har også fået et, og den har kun gået 9 dage, om den er gået åben til grænsen ved jeg ikke, men ihverfald er den gået igennem censur i Nyborg. De skrev vel det samme som til eder. I mente at hun var lidt fint på sig, da hun ikke havde skrevet noget, nej det tror jeg ikke, det er derfor, men hun er så rolig, og H. Jørgen må jo altid holde for. Jeg vilde gærne se Bakkely igen, og hvis jeg må få lov at komme hjem vil jeg tage en lille tur over at besøge dem. Udsigterne er jo kun små og langt ude endnu, men jeg har aldrig haft så stort håb om at komme hjem igen, som nu, men man kan jo ikke se ud i fremtiden. I skrev også at Uffe skulde skrive Tysk hjem nu. Jeg kan ikke forstå at de ikke kan lave det på en anden måde, og gå lidt uden om. Men over alt bliver det strængere med den ting, i Elsass får de ingen udlov mere, og hvem ved hvorlænge det varer, før vi heller ikke kan få det mere, og hvoraf kommer det. - Jeg kan ikke forstå, at I, da I skrev sidst, ikke havde modtaget mit Brev fra her den dag da jeg var kommen tilbage igen, eller kan den ikke være der endnu.

Ja ellers ikke mere, jeg sparer lidt på skriveriet i denne tid, da jeg næsten skriver hele dagen.

Slutter med mange kærlige Hilsener fra Peter.

Det kniber med at komme igennem med vort Lys.

I dag har vi efter to måneder smagt et par Kartofler, (besørget)

 

Oprettet: 22-03-2011 17:14:23 | Rettet: 05-07-2014 20:15:33