Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. februar 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for pakken i dag med Fisk, breve har jeg ingen fået af i 5 dage, der har været en standsning i Posten i et par dage. Jeg fik også en Pakke fra L. Johansen med Cigarer og Tobak.
Ellers er alt ved det gamle her, vi har lidt Vintervejr med Snevejr af og til, men ellers det dejligste vejr.

I går var jeg ved Div. og talte der en Feldvebel fra mit gamle 12. Komp. og Meiske han har været til Kursus i Jena som Thelegraphist, og nu har han da også efter at have gjort hele Krigen med et lille Tryk. Han er jo også Feldvebel nu, han gik så med mig hjem i vores Hytte, og Konov lavede en dose Frikadeller varm til os.

 Og så gik Mejske videre til hans Komp. I går kom der igen en Transport an igen, og der var mange gamle bekendte med mest Underofficerer, og såen 3 - 4 Underofficerer og Gefr. som endnu ikke har været ude. De var ikke helt glade ved den her sport, og nu har vi i disse dage en temmelig stærk Artilleri ild, så det var jo ikke den venligste modtagelse. Sidste nat var jeg med Majoren i Skyttegraven, han vilde revi­dere dem. Det er en underlig gammel Fyr, Majoren. Da vi nåede derhen sagde han til mig, nu Marsk nu går jeg foran. Han spurgte Posten ud, om de havde set nogen, om de havde fået Brød, og hvornår de var bleven afløst. Til en Alarmposten sagde han, Rus­serne kommer an, Allemer mig Komp., det gik også helt godt ved to Komp; men ved mit 12 Komp. vilde det ikke ret klappe, så den stakkels Leutnant som fører Komp. fik på Hovedet, kan I tro. Kl. 2 kom vi hjem igen, men han var allerede på benene igen kl.6 i morgen.

Da jeg gik ind på Buroet kl. 8 kom han mig lige i møde, nej Marsk sagde han, du kan ligge dig hen til kl. 12.

Nu på Buroet går det heller ikke så strengt til, jeg har et godt nummer hos hele Konsorten der. Og når jeg siger, nu vil jeg ud en 10 minutter, siger de heller ikke noget.

Nu mange Hilsener fra Peter.

Send dog lidt Brevpapier, vi har slet ikke mere, vi må låne os igennem.

Oprettet: 22-03-2011 17:11:23 | Rettet: 05-07-2014 20:15:32