Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

15. februar 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet igår, og for de to pakker i dag med Honning og Kage. Jeg har det rigtig godt er sund og rask.

I dag har jeg gjort en ordentlig tur på Skier sammen med nogle andre kammerater og Konov og. Det er meget morsomt, og jeg vil tage en lille tur så oft jeg kan få tid, da det er meget sundt. Og så i denne Bjærgegn, hvor man russer ned fra en ordentlig Bjærg og et stykke op ad den anden. Man kan jo få en ordentlig kippetur og kan ikke selv komme op igen, men det er jo som hjem­me, når vi som Børn løb på Skøjter.

Mor skrev, at Far havde drømt at jeg kom hjem, der var et Thele-gram og at I skulde tage imod mig ved Toget, ja blot den tid ikke var alt for langt borte; men kun en ved det, og kun en råder derfor.

I spurgte også om jeg ikke havde købt en hel del ind, da jeg var i Bromberg, nej der var jo ingen tid til det, jeg var jo kun 5 timer i Bromberg, og det var nat, og i Eydtkunen var der ingen tid dertil. Men vi havde jo heller ikke så meget nødig, nu da man får så meget hjemmefra. Jeg var glad ved at få lidt ordent­lig tilberedt mad, som smagte udmærket. Konov sagde jeg skulde købe et glas Sennep, og det fik jeg også, helt omsonst i Hotel­let, men da jeg kom hjem var glasset itu, og jeg havde det hele i Lommen.

Ja nu er der ikke meget mere idag, og jeg sparer lidt ved bre­vene i denne tid, hvor jeg sidder på Buroet. Og I er vel tilfreds når I hører, at jeg har det godt.

Mange kærlige Hilsener sender Eders Peter.

 

Oprettet: 22-03-2011 17:18:53 | Rettet: 05-07-2014 20:15:34