Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

17. februar 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Brevene fra 10 og 11 -2.  I spurgte om I måtte sætte mit Brev i Bladet. Ja det er ikke for det jeg har noget imod det, men så vil jeg hellere skrive den lidt anderledes, eller en hel anden. Jeg har tit tænkt på at sende et Feldbrev til Bladet, men jeg synes, når man læser alle de Breve der, som er et og det samme, så blir man så led på alle de Breve. Men jeg vil tænke over på det, og vil engang sende en ind, som jeg synes er passende.

I spurgte om det var den Major, som jeg hæntede af, og hvor Petersen var tjæner hos. Ja det er det, og hans anden Tjæner er en fra Ostpr. og han er vel lidt af Majorens Familie; men Adjudanten mente, at han ikke var så meget vant til at rejse.

 Om jeg ikke gærne vilde være Tjæner hos Majoren. Nej, det vilde jeg ikke gærne, for det første fordi de fører et temmelig rige­lig liv i Officerskøkkenet, de Ordonanser og Tjænere, som er der, hvad Alkohol angår. Og det er ikke så let, at stå ene mod så mange, og I må ikke tro at det er mindre bedre varer, hvad der serveres. Og så kan jeg ikke få det bedre som jeg har det. Jeg ved jeg har det og det at gøre hver dag, og de ved, at det blir gjort, og det går udmærket. En Posten har jeg nu fået mere, men så behøver jeg heller ikke at sidde så meget på Buroet. Det er at modtage Håndgranater, Lys, Signalmateriel, og igen give det ud til de forskellige.Batl. Jeg har en lille Jordhytte med Lås for, er jeg ude er nøglen hos mig, er jeg i Seng over mit Leje. Ja jeg fortæller Eder så meget. I ved slet ingen besked. I kan slet ikke sætte Eder ind i de forhold vi lever under, men I kan jo danne selv en mening om det, om det er rigtig eller ej. En som sover oven over mig, er lige kommen fra udlov, og han stod op i morgen, da jeg stod op, jeg var næmlig tidlig oppe i dag, jeg spurgte hvorfor han stod så tidlig op; da sagde han, alle mine Knoger gør ondt af den hårde Leje, vi ligger på den samme, og vi sover og mener det er lige så godt som i vor Seng hjemme, men vænnelsen gør jo meget.

Nu ikke mere i dag, slutter med mange kærlige Hilsner fra Eders Peter.

Konov mangler ingen ting i Køkkenet, blot vi altid har så meget som nu.

 

 

Oprettet: 22-03-2011 17:21:40 | Rettet: 05-07-2014 20:15:35