Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

1. april 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

                                                                                                                             PM.                                                                                                                         

Kære Forældre!               

Tak for Eders Brev igår og for pakkerne igår med Pølse og Smør. Jeg har det rigtig godt er sund og rask. Vi har rigtig fint Forårsvejr i disse dage, og I skal bare se sådan en virksomhed der så er her. Der bliver vasket, der bliver bygget, og der bli­ver gravet om at få vandet bort, så at vi senere kan lægge Have an. Ja vi har lavet os en fin Hegn om vor Jordhytte af hvide Birkestammer. Konov kan slet ikke kende sit Hjem når han kommer igen. Jeg har haft et Kort og et Brev fra ham, siden han er kom­men hjem. Og så har vi haft noget helt nyt i dag, næmlig vi har set Storken, først kom han langt til syd for os, og vi diskute­rede om at det kanske var en Flyver, men så kom han lige over os. Og nu er alle Bygninger dog nedbrændte og skudt, og han søg­te sin Rede, kunde man se, og han blev ved at kredse om det sted hvor han før havde boet, men så tog han tilbage igen og forsvandt i vest, da Artilleriet gav et par Salver af. Vi talte om, at det egentlig var sært, for om Artilleriet eller om der kom en Flyver der blev beskudt, derfor kom der ingen ud af sin Hule; men idag da Storken kom, da var de alle der.

Ja vi har nogle sære Tanker her, og vi tænker ikke meget på, at det er Krig. I dag kom der en af mine Kammerater fra sidste vin­ter, han er nu ved Batl. og spurgte, hvad jeg syntes om at spille Fodbold, når det nu blev lidt mere tørt. Og der var flere Offi­cerer, der vilde spille med, jeg skulde nu spørge den gamle (Majoren) når jeg engang gik med ham.

Jeg fik jo også en Hilsen fra Soldaterne derhjemmefra, jeg skrev igen igår aften, det vilde de jo vist have.

Ja nu slutter jeg med mange kærlige Hilsener fra Eders Peter.

Oprettet: 22-03-2011 18:12:09 | Rettet: 05-07-2014 20:15:47