Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

13. april 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!     

Tak for Eders Brev idag. Jeg har det rigtig godt er sund og rask, og vi arbejder i disse dage, så vi har snart ikke tid til at spytte. Nu har vi snart vort Hus halvt færdig; men det er jo ikke sådan, når man har først sit daglige arbejde, og så bygge et Hus i ly ved. Jeg sender Eder idag et Billede af Konov, det er ikke mit, men er bestemt for Mor. Han sagde, at det bedste skulde du have, jeg kunde nok nøjes med et, der var et lille plet på. Det andet Billede er hele Reg.Staben fotograferet oppe fra en høj (i Febr. Måned). Nu er der to Huse mere bygget. Vi er kommen af med en af vore kammerater, han kom igår fra udlov, og nu er der kommen en bort oppe i Officerskøkkenet, og der er han nu kommen op. Vi har fået en andet i stedet for, det er sådan en rigtig Ostpreusisk Bonde; men ellers en meget flink en. Det er sandt jeg har også taget en bestilling mere på mig, næmlig at være sådan halvt tjæner ved en Leutnant, han har en Hestetjæner, men han kan ikke overkomme det alt, og så kom Adju­danten og sagde, om jeg ikke kunde hjælpe lidt, for han vidste snart ikke, hvor han skulde skaffe ham en fra, og han vilde have en der da var en lille stykke Soldat i, da han selv var Aktiv. Jeg har også blot en halv time om morgenen, og tænder Lampen om aftenen, det andet besørger Hestetjæneren. Så det er da til at overkomme. Adjudanten ved også nok, at jeg ikke er så meget for det pysleri. Men Leutnanten havde set mig og havde spurgt, om han ikke kunde få fat på mig.

I efter, var jeg i Steinse og jeg var ved Arm.Batl. og spurgte om Hansen fra Skærbæk; men jeg kunde ikke få fat på ham, han var vistnok ved Reg. 150. Nu vil jeg prøve at skrive et Kort til ham. Men at komme der hen til Georg Petersens Grav har jeg endnu ingen Lejlighed haft, kanske lidt senere.

Niels Skau kan jeg heller ikke træffe. Madsen fortalte i dag at hans Mor havde skrevet i dag, at hun havde set Trine og Mor i Tønder, det har jo vist været den dag da I har været i Tønder og købe ind.

Han kommer nu her over til os hver dag, og skriver nogle befalin­ger af, så jeg taler ham hver dag. Ja ellers lever vi som før og godt tilfreds efter forholdene.

Mor du behøver ikke at sende mig Strømper, da jeg har besørget en del.

Ja nu ikke mere i aften, slutter med mange kærlige Hilsener fra Eders Peter. 

Nej lille Mor, du behøver ikke at være bange for, at jeg lader Brevene ligge, men en gang kan det jo passere.   God rolig nat - -

Oprettet: 22-03-2011 23:00:36 | Rettet: 05-07-2014 20:15:51