Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

15. april 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

                                                                                                                                              PM

Kære Forældre!     

Tak for Eders Brev idag. Jeg har det rigtig godt er sund og rask, Mor skrev at det hjalp altid når I fik et godt brev fra mig. Ja jeg er sommen også altid godt tilfreds; vi er bægge taknæmlige for, at vi må have det så godt efter forholdene. Vi har ellers mangen her der ikke skønner på det, at de har det godt; men det er jo af den slags der aldrig før har prøvet noget værre. Men nu derfor er vi vel også bedre bygget end andre, og er bleven mere treneret som Aktive Soldater. Konov har ellers ikke så let ved at få udloven af Hovedet end mig. Han siger skidt med det hele, og han har nu også været syg. (Maven natyrlig) Jeg kan snart heller ikke forstå, at jeg kom så let i gang med dette Liv igen, det har jeg altid haft angst for. Men Sagen var jo nu også, at jeg havde så meget at bestille, og Konov rejste straks dagen efter.

Ja jeg har tit tænkt på skulde du få udlov nu i Krigen, så var det værste øjeblik at komme bort fra Eder derhjemme igen. Blot det moment, da jeg sagde farvel har jeg altid haft frygt for, men det gik nu meget bedre end jeg havde tænkt. Jeg kan jo nok sige, at det Øjeblik, da jeg kørte ud af Gården og forbi Gården og så min lille Mor stå der Grædende i "Sønderdøren". Så igen i Skærbæk da Far stod der og så Toget rulle af, jeg kunde nok se, at Far vilde gøre sig stærk; men jeg kunde se Tårerne stod ham i Øjnene. Og til sidst i Tønder, da stod min lille Trine og så at jeg rullede af. Ja så var jeg alene, og i grunden må jeg sige var jeg både glad og bedrøvet. Glad for at jeg havde været hjemme; men det at køre ud i det udvisse igen, var jeg ikke bedrøvet over; men jeg kunde endnu se Eder alle tre  stå der med spørgen­de blikke, hvornår kommer du igen. - - -

Trine skrev i dag, at vi igrunden havde meget at sige Tak for, først for at jeg var bleven så godt bevaret i denne forfærdelige tid, og så kan hun ikke forglemme, at I har taget så godt imod hende, i den tid da I endnu ikke vidste vor forhold. Hun synes snart at I er for gode mod hende.

Ja nu vil jeg slutte iaften med mange kærlige Hilsener fra Eders Peter.

Vil I ikke sende mig en lille Klædebørste, og så en 4 - 5 Doser Urbin.

.

Note

*) ordet "ikke" skulle vist ikke have været med. "Urbin" er insektpulver
Oprettet: 22-03-2011 23:03:37 | Rettet: 05-07-2014 20:15:52