Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

16. april 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders brev idag, og for Eders brevpapier, som jeg vil straks prøve, og som nu med det samme går tilbage igen. Jeg har det ellers rigtig godt, er sund og rask, og vi er så trætte om aftenen nu, så snart vi lægger os, sover vi ind, Vi arbejder også i denne tid, kan I tro, det er blot acord arbejde. Vort ny Hus skal være færdig til 1 Påskedag, og det er ikke så let at bygge her som hjemme. Men nu har vi dog alle Træstammer hjemslæbt, vi skulde egentlig have slæbt dem på Ryggen; men jeg gik til Adjudanten og han gav os også straks et par Heste og en vogn til at slæbe de store Stammer hjem. Vinduet og alt har vi selv lavet, og tilsidst kommer Møblerne. - -Vi har ellers meget kønne Forårsdage, det har tørret så stærkt i de sidste dage, og nu er det så dejligt tørt, og Vinteren er helt forsvunden, blot nu Krigen også var forsvunden, og vi kunde komme hjem. Jeg fik også et brev fra Morbror Peter igår, han skrev at I var ordentlig i gang med Forårsarbejdet, og Far skrev det også. Jeg havde ordentlig lyst sådan rigtig at tage fat. Jeg tænker oft på over N. Kjær, vi havde en sær masse at bestille der i Foråret, men jeg syntes det gik udmærket. Niels han sagde altid at hvad jeg syntes om det, og derfor tror jeg nok at ad den vej fik N. sit arbejde lettest fra Hånden.

Men vi håber at vi må få lov til at komme hjem og igen lægge vore Kræfter i.

Nu ikke mere iaften da Konov skælder at han kan ikke sove, fordi Lyset skinner ham i Hovedet.

Mange Hilsener fra os begge - Peter.

Oprettet: 23-03-2011 17:27:08 | Rettet: 05-07-2014 20:15:53