Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

23. april 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!     

Godmorgen og en glædelig Påskefest. Vi er lige opstået i dag, og har lige drukken Kaffe, og da det er Søndag for os i dag, så gør vi kun vort nødvendige arbejde. Og som jeg skrev i går aften føler vi os rigtig lykkelige i vor nye Hus.

I efterm. vil vi tre mand som kun kan komme bort, en stund over i Skoven lidt, og jeg vilde se om jeg ikke kunde finde N.Skau, han ligger et sted her i Skoven, men jeg kan ikke finde ham. Og så snakker vi lidt, og så er dagen forbi; men vi er helt godt tilfreds med vore Kår, og håber og beder om at der vil komme en lysere

For to år siden var jeg hjemme på orlov, og da tænkte vi ikke på at Krigen skulde vare så længe. Da hjalp jeg Far med at købe Motoren.

Ja ellers har jeg ikke noget nyt idag, Posten er ikke kommen endnu.

Mange kærlige Hilsener til Eder alle

Peter.

Kan det ikke lade sig gøre at sende et par æsker Tændstikker i Tobak da vi ikke har en eneste Tændstik. Lys behøver I ikke at sende mere.

 

 

Note

Tekst på bagside af foto: Borovikischki 1. Påskedag 1916 En udhyggelig Gæst 30,5 1,45 lang Peter. Til højre Madsen fra Tønder Den uhyggelige gæst er omtalt i brev af 20. april 19-16
Oprettet: 23-03-2011 17:43:30 | Rettet: 05-07-2014 20:15:54