Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. april 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

                                                                                                                                                                         PM

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag, og for pakken igår. I skrev, at nu var jeg tre uger borte, det kan jeg næsten heller ikke forstå, tiden går også her så hurtig. Så skrev Mor, at I havde kun fået tre Breve fra mig i den tid, det kan jeg ikke forstå, da jeg har ligesom før skrevet hver tredie dag; men ikke så lange Breve, da jeg ikke har så meget tid nu i den tid, da Konov har været borte; men så må de andre vel komme, jeg er ihverfald sund og rask og har det rigtig godt. Igår havde vi igen vinter, men idag er det det herligste Forårsvejr igen.

Mor skrev at alle Eders Soldater var bleven allemeret og kanske Mobil, kanske er de kommen til den Hollandske Grense; men der vil jo vist komme andre. Det kan man jo nok forstå, at de hel­lere vilde have blevet hos Eder derhjemme.

Ja tiden går, imiddag kom Konov igen, han er også meget glad ved at han har været hjemme, men alligevel idag har han ikke lyst til noget. Han sover allerede, og vi er nu ifærd med at spise en Lagkage, som han har bragt med, ja han har slæbt på den i 3 Døgn, og vi spiser den op i en time. Men man kan jo dog se deraf, at vi ikke alene tænker på os selv, men også har lidt tilovers for vore kammerater.

Konov fortalte også, at det var meget knap med Fødevarerne hjem­me hos dem, og at den almindelige mening var, at det snart måtte få ende, enten sådan eller sådan. Jeg tror nok, at det er en for­færdelig dygtig Søster han har, hun bestyrer alt, og er både ude og inde, det er ellers ikke så let for sådan en, før da har hun været i et stor Hus i Hamborg og pyntet Damehatte, men i Krigen læres der meget.

Nu til slut mange kærlige Hilsener fra eders Peter.

 

Oprettet: 22-03-2011 22:51:19 | Rettet: 05-07-2014 20:15:49