Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

15. maj 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Da jeg lovede igår, at jeg vilde skrive et lille Brev idag igen vil jeg også holde det, og meddele at jeg er sund og rask. I dag er det igen bleven Sommer, nu har det været så kold i tre - fire dage. Og idag har de også sået Havre her ved Staben. Og vor Ko som er den eneste jeg har set af Kreaturer her i man­ge Mils omkreds, er også kommen på Græs idag. I dag er Petersen igen taget på orlov, så det er nu dagens begivenheder. Nu må I ikke tro at jeg følger bagefter, for så vidt er det dog endnu ikke, han har taget min Ledertrøje med og sender den af fra et sted i Tyskland, og så et par lange Strømper som jeg ikke bru­ger mere.

Jeg fik også et Brev fra Morbror Peter idag, jeg var nu heller ikke helt god, for jeg syntes dog de kunde meddele mig det; men nu kom det, jeg havde nu heller ikke skrevet før, men jeg ved jo, at han har mere med dem at gøre på den anden side, som med os.

Vor lille Kammerat som sidder i Hjørnet på Billedet fra vor gamle Underhusets indre, er bleven syg og ligger her i et Revier; men da jeg var oppe at se til ham i Middag, kunde jeg nok se, at han var meget syg; hvad han fejler ved han ikke, men han har høj Fiber. Og han bad mig skrive til hans Kone. De er jo nu alle gode ved ham, han kan jo få oppe fra Officerskøkkenet, hvad han ønsker; men alligevel vilde han dog hellere blive her end at skulle i Feldlaz.

Jeg talte også Madsen idag, og han havde fået Brev hjemmefra, at de ikke måtte sende mere Levnedsmidler til Soldater, har I også hørt noget til det ?  Så skal vi jo til at vænne os til tørt Brød igen; men nu det har vi jo før været glad ved, og må jo også være det nu.

Ja ellers har jeg ikke mere i aften og vil slutte med mange kærlige Hilsener fra Eders Peter.

 

 

Note

.."vor lille Kammerat" se brev af 19. december 1915 med om­tale af dette billede. Se også fotografi, dateret 6. juni 19l6, med påskrift: "Borovikischki, Vor lille Kammerat og hans Kone. (Breslau) Ernst Lieming, Bunzlau."
Oprettet: 24-03-2011 17:27:07 | Rettet: 05-07-2014 20:16:06