Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

27. maj 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag, og for pakken med Kagen. Den skal op­bevares til imorgen, da har vor lille Kammerat Fødselsdag. I kan vel ikke forstå, at vi kalder ham den lille; men han er nu kun 1,45 m. og er så lille og spinklig. Jo vi har endda Læge, så galt en Stabslæge, og han er også rigtig god ved ham; men I kan nok forstå, når han engang har så god en plads vil han nødig af med den.

I dag har jeg igen været på tur, jeg var i Aleksandrov og er nu lige kommen hjem. Vi havde et herligt vejr, nå varmt var det at sidde på Vognen; men dog en hel køn tur gennem Skoven. Og i Aleksandrov var der en Fest i dag, der var stor Kirkegang, og Hofpredikant Dryander fra Berlin var der. Vi har dog haft hans Søn som Landråd, ikke ?

Så var vi i Soldaterhjemmet, og der traf jeg en gammel bekendt fra sidste Sommer i Braunsberg. Han hedder Lankars, jeg ved ikke om I kan huske hans Navn. Han er nu afkommanderet som Vagthavende i en lille By, men derfra kunde han ingen orlov få, og han spurgte mig, om han skulde gå til Komp. igen, så kunde han jo nok få det. Jeg mente det var bedst at lade or­loven være og så beholde hans plads der.

I spurgte om jeg tænkte at komme hjem i Sommer. Ja som jeg skrev i Vinter, når det blir ved at gå som nu, at orloven ikke blir indstillet, og at der ellers ikke sker noget, så kommer jeg også nok på raden, men de regner alle med Fred i Juli-August, ja I siger vel også, nå nu finder de også på nykker. Men der er noget i Luften, og alt tyder på det. Der blir Freds-mandskaber afsendt til Tyskland, som skal være Underofficerer og lign. og som skal uddannes for Fredsheeren, og meget andet. Så engang må det dog komme. Hør Far må jeg købe mig et par ny Støvler, mine Russere er også bleven kede af Krigen og nu ved at forsage.

 Konov har købt sig et par, og de er helt udmærket; men vi kan snart ikke få noget, de Militærstøvler vi får, de dur slet ikke mere, man får sådanne dårlige Fødder deri, og os som må løbe så meget, og oft tre - fire dage ikke få dem af er det ikke så let, nu er man vant til de bløde russiske, og Konov sine er noget lign. men de koster 28 Mark; men jeg tænker nok jeg må, ikke ?

Ja ellers ikke mere idag, slutter med mange kærlige Hilsener fra Eders Peter.

 NB. Batterier behøver I ikke at sende, da jeg har købt, da jeg var i Ponovitz. Og tændstikker heller ikke. God rolig Nat.

 

Oprettet: 24-03-2011 19:38:50 | Rettet: 05-07-2014 20:16:19