Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

27. maj 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille Kæreste!

Tak for dine to Breve ligesom du skrev til mig. Nå du mener jeg er bleven mere flittig til at skrive. Ja det kan gærne være, når jeg har sådan noget godt papier, og så jeg har tid, så skri­ver jeg også en gang tiere. Jeg har igen i dag været på en lille Tur, i Novo Aleksandrov, og det var en herlig tur. Solen brændte næsten, og så køre hele tiden gennem Skoven, det var så kønt, og ved du hvad jeg sad og tænkte på, på den gang jeg var til Grundlovsfest i Skibelund, og jeg ikke kunde finde dig; men måtte have Uffe til hjælp, og på dagen efter, da jeg kom fra P. Varming, og du kom fra Skibelund, jeg kunde se dig langt før jeg nåede dig, og kan endnu se dig, i en hvid Bluse og en blå Skørt. Ja lille Ven, du må også nok glæde dig til at jeg må kom­me hjem til dig engang igen i Sommer. Og jeg glæder mig også til at tage en lille spadseretur, med en nej ikke en, men med min lille kæreste, i hvid Kjole. Jo du kunde godt have taget din hvide Kjole på til Barselgilde. Og du skal også være Fadder inde hos Ole Jensen, det må du rigtig være duelig til, eftersom de bruger dig til det over alt. Ja det er ikke så let for Maren, Ole han ligger vel i Skyttegraven; men der er jo ikke noget at gøre, der er jo så mange der må. Men kanske blir det dog også snart til Alvor, her taler de ikke om andet i denne tid, som om Fred. Og jeg tror også, at der er noget i Luften, der blir ud­taget kapitulerende Mandskaber af alle Reg. som kommer til Tyskland, og som får en ekstra Kursus, og som blir derfor den kommende Fredsheer, og der er meget mere, så nu kunde det dog være, at de har fået nok alle sammen. Majoren har sagt til et Komp. i forgårs. Ja kanske har vi om to Måneder fred, og som et Lyn er det nu gået gennem hele Reg. og hver aften de nu mar­cherer her forbi, så synger de.

Madsen var nu lige herovre, og han fortalte, at hans Kassemester havde tilbudt ham orlov; men han vidste snart ikke, om han vilde på orlov, for når han kom på orlov, forlovede han sig blot. Nej det har jeg ikke hørt, at Hans Hansens kæreste fra Ullerup er død, du fortalte mig jo, at han var forlovet, men med hvem kan jeg ikke huske. Jeg kan snart ikke tænke mig, når jeg tænker derpå, hvorledes jeg kunde tage det, når jeg havde fået budet. Så synes jeg alt vor borte, nu går man her og har det så godt og er glad efter forholdene, og skulde der så komme sådan et bud. Nej Trine vi har virkelig meget at takke for.

Ja nu ikke mere i aften, slutter med med mange kærlige Hilsener fra din egen

Peter.

Du hilser vel dem derhjemme på Ravnhold af og til, jeg kan da ikke skrive det hver gang, vel, det er da for bøvle, synes du ikke - -  Ja sådan en kæreste har du. - -

Oprettet: 24-03-2011 19:52:27 | Rettet: 05-07-2014 20:16:19