Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

9. juni 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille Trine!

Tak for Brevet idag. Jeg vilde ellers have skrevet et langt Brev iaften, men jeg har været på Rejse idag igen, i Jelovka, og jeg har redet hjem, og for det første er det sent, og så stiv i Benene, at jeg snart ikke kan gå; men jeg har lovet og lovet dig Billederne af vort ny Hus, og så skal jeg jo holde ord.

Tak for Pindselilien. Ja det er dog klart, at du skal have din hvide Kjole på, når jeg kommer hjem, da skal du bare se, når jeg kommer, skal det nok være kønt vejr. Nej ikke hver dag behøver du det, men du ved jo nok, jeg vil nok have at min kæreste skal se lidt kønt ud. Hvornår jeg kommer, ja jeg kan ikke sige dig det nu, lille ven, men jeg kan komme først i Juli, midt og jeg kan også først komme i August. Men udsig­terne er efter hen midt i Juli kanske lidt før. Se andet kan jeg heller ikke sige dig, er du tilfreds dermed. Ja det vil blive morsomt sådan en køn Sommerdag at tage en lille Spad­seretur med sin kæreste. Jeg kan godt forstå, at du længes efter mig, men vi råder jo ikke selv lille ven, og vi må hel­ler ikke klage, da det gir ellers kun orlov en gang om Aaret. Jeg vilde have fortalt dig så meget, men får jeg først begyndt derpå, så kommer jeg jo slet ikke til ro, så jeg vil holde op hermed.

Nu endelig får du Billedet af vor ny Hus, det er det til ven­stre, til højre boede vi i Vinter, der bor der nu Ordonanser. Kan du se vor Havebænk til højre, og Lysthuset mellem Husene. Er det ikke en fin Hegn, og inde i Huset er det meget fint, kan du tro. Nu god nat lille Trine og mange Hilsener sender dig din Peter.

Alle selvlavede Billeder.

 

Tekst bag på fotografiet:

"Borovikischki d. 9. Juni 1916

Til venstre vort gamle Hus, til højre vor Sommerbolig. Mellem Husene en lille Lysthus.

Peter."

Note

Tekst bag på fotografiet: "Borovikischki d. 9. Juni 1916 Til venstre vort gamle Hus, til højre vor Sommerbolig. Mellem Husene en lille Lysthus. Peter."
Oprettet: 24-03-2011 20:29:39 | Rettet: 05-07-2014 20:16:27