Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

27. juni 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Pakkerne i dag, og for Brevet. Jeg har det rigtig godt, er sund og rask. Det er meget varmt her i disse dage. Jeg har været efter Post idag igen, og jeg skal nok blive ved med det foreløbig, da der har været noget kludder med Under­officeren angående nogen Penge, og han er nu bleven afløst som Postunderofficer, og så har den gamle sagt, at jeg skulde gøre det foreløbig, og Konov kunde så overtage lidt mere af min bestilling her ved Staben, men det er nu let ordnet, for enten de råber Konov eller Peter, som de kalder mig, er det samme, da vi bægge ved lige god besked i Depotet. Det er også helt godt at køre efter Post, om morgenen kl. 7 kommer der her en Vogn, og med den tager jeg med, oft har jeg to vogne, når der er meget, men man skal passe på med alle de indskrivnings-breve og Penge; men jeg har jo prøvet det før, og hvad man ikke kan, er nemt lært her i Krigen. Og jeg har jo nu snart prøvet alt hvad der hører til en Krig, så det går også nok. Kl. 12 middag er jeg tilbage igen, så om eftermiddagen har jeg blot lidt oppe i Depotet at dele ud til Batl., og når det så er en gang imellem at man skal med den gamle i Stillingen. Det er nu mit foreløbige arbejde; men det skifter så oft nu i Krigen, en dag har man det, en dag det; men vi forstår nok at dreje det sådan, at man ikke får den dårligste Posten, og Konov og jeg er tilfreds med vore. -

På Lørdag tager den gamle afsted, vi vilde nu hellere, hvis vor Stabslæge havde taget afsted, da han er os altid på Pelsen; den gamle siger aldrig noget, og er det engang, at han kommer, nå så er det ingen småting, men det sker kun sjelden. Om jeg kommer hjem i Juli kan jeg ikke sige endnu, det af­hænger af som jeg skrev, hvor meget vi får at tage vare på, og Leutn. sagde forleden, at hele Anlæget til hele Reg. (Elektricitetet) gik igennem vor Depot, og det vil vist tage en 3 - 4 Uger; men hvad man ikke har haft, har man til gode.

Jeg fik et kort fra P. Maler igår samt Photografhie. Jeg kan jo ikke engang kende dem alle længere, de er alle bleven så store. Og når man ser P. Maler og Søren, det er jo Kavalerer.

Jeg skrev om, at de skulde angribe her forleden nat. Ja, det  gik godt, de har blot haft et par let sårede.

 I aften kl. 10.17 går det løs igen, der skal arbejdes med 37 Kanoner, og 7 Fly­vere skal kaste Bomber. Tre Kampflyvere blir bag vor Front i Reserven, hvis de andre skulde blive angrebet af Russiske   Kampflyvere. Og så skal et Kornp. tage en Russisk Feldvagt Det er nogle gruelige Priser på Kreaturerne derhjemme, hvad siger de nu, som har solgt Besætningen i Foråret, for dem ser det dog dårligt ud. Hvorledes går det med arbejdet, kommer I igennem med de unge Fyre ? Jeg havde rigtig haft lyst til at hjælpe nu, ikke som sidste år, da syntes jeg i Foråret og i førstningen af Sommeren, at jeg havde til ingen ting lyst, og at jeg var så slap, men da har jeg jo ikke været rigtig  rask endnu, nu er jeg så sund og rask som aldrig før, og Gud give, at det må blive ved; men jeg tror da nok jeg har tabt  lidt af fedtet nu i Foråret, det skader jo heller ikke noget.
Ja nu har jeg ikke mere idag, iaften skal jeg hen at se om jeg kan         et par Bukser et sted, vi har jo forbindelse over alt. Ja nu de Bukser jeg havde på hjemme er helt opslidte. Nu mange kærlige Hilsener fra Eders Peter.

Nej I skal ikke sende mere Penge, da jeg ingen bruger.

 

Oprettet: 24-03-2011 23:17:59 | Rettet: 05-07-2014 20:16:35