Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

30. juni 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag. Jeg har det rigtig godt, er sund og rask. Er bleven rigtig godt gennemblødt idag, jeg sidder og skriver i Underbukser, og Ryggen mod Kakkelovnen. Vi tager det ikke så nøje som Eder der hjemme, at der ikke må fyres efter 1. Mai. Vi hugger et stykke træ i stykker, når det er kold, når der er noget der skal tørres, og så brummer det, når vi fyrer i vor lille Kanone, som vi kalder den.

I formiddag var jeg efter Post, og i eftermiddag skulde jeg hen til et Batteri Stab fra Reg. Nu rejste den gamle næmlig af i eftermiddag på orlov, og han vilde afsted ved to-tiden. Og nu skulde jeg bringe hans Koffer til Banen og ekspedere den til Bromberg; men Märsk var der jo ikke; nå da kan I tro blev der sjøv, han skældte ud, hvor det kunde være de sendte mig afsted, når han skulde på orlov, som om der ingen andre var af de 38 mand, der kunde ekspedere en Koffer. Da jeg kom et Batteri forbi, stod der en Artillerist, og han spurgte om det var Gefr. Märsk, ja det var det, nå jeg skulde straks vende om og melde mig ved Staben. Jeg tænkte hvad er der nu løs, men jeg tænkte nok på, at det var sådan noget. Jeg meldte mig, og han sagde, ja Märsk, ekspeder min Koffer til Bromberg. Og så var sagerne i orden. Så fik jeg jo fat på en Vogn og rumlede af, og nu har han vel ro. Men de gamle Officerer de har jo nu engang sådanne indfald.

Jeg skrev vist forleden aften, at der skulde angribes, og det begyndte med 3000 Skud af alle Kaliber Artilleri af vore, og så gik Infanteriet frem og tog Graven, og vore tab var 3 let sårede, så det var jo ikke så slemt. Artilleriet havde arbej­det sådan, at alle Russere var rykket ud, undtaget 24, som blev taget til fange; men så begyndte Russerne med lige så meget Artilleri og fortsatte det helt til i morgen. To Shrap­nelkugler er gået gennem vor Tag, og nu lækker det igennem. Vi var vågen til kl. 2, da gik vi til Sengs; men man kunde ikke sove i den øredøvende Larm, og forskellige slog ned tæt ved os, men jeg sov dog ind, og da jeg i morgen vågnede, var det rolig igen.

Nu skal vi til at læppe vort ny Hus, det er vi nu ikke til­freds med. I dag har de indladt Elektrisk Ledning og Lampe her hos os; men vi har ingen Strøm endnu, og det vil vist vare en 3 Uger, før vi kan bruge det. Ja så galt i Skyttegraven får de det.

Jeg siger også, det blir snart lige så bekvemmelig indrettet som i Tyskland. Ja ellers har jeg ikke noget i aften, og vil nu i Seng, da vi ikke har sovet meget sidste nat. Slutter med mange kærlige Hilsener fra

Eders Peter.

 

Oprettet: 24-03-2011 23:22:38 | Rettet: 05-07-2014 20:16:35