Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

9. juni 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag med ti Marken, nu har jeg fået 30, jeg vilde dog ikke have mere. Mine Støvler har jeg haft på idag, og de passer udmærket. Og Penge skal I ikke sende mig mere, da vi nu også snart får vor tilgodehavende Lønning (40 M) fra Sept. Okt. I får også kun et lille Brev iaften. I formiddag kl. 11 var jeg lige ifærd med at lave Billeder af vort Hus, da måtte jeg afsted til Jelovka med en Vogn som bragte en Obsl. derhen der tog på orlov, og Vognen tog hjem igen, og jeg skulde vænte til han selv kom, og han kom først til Toget aftenen kl. 7 ridende, og så red jeg på hans Hest hjem, og nu er jeg så stiv i Benene, at jeg snart ikke kan gå. Jeg kom hertil kl. 10; men Konov sad og væntede på mig, og nu har vi snakket lidt, og nu skal jeg lige have et par ord skreven, da I jo længes efter Billedet af vort Hus. Ja det er et gruligt Søslag der har været; men jeg tror, det er helt godt for at få ende på det, da det er om Engländerne ikke har stolet på deres Flåde, og I synes nok, at der er gået mange Mennesker tabt, ja tror I ikke også, at her på Land dag efter dag mangen ungersvend må bøje sit Hoved. Ja nu vil jeg slutte iaften med mange kærlige Hilsener og tak for Brevet og Pengene

eders Peter.

vænd

 

Her kan I se, hvor vi nu har boet snart et helt år. I det gamle til venstre bor nu Ordonanser. Imellem Husene er der plantet i udhulede Granstammer Bregner og små Gran. Havebænken til højre for vor nye Hus; Skorstenen i venstre Hjørne.

Oprettet: 24-03-2011 20:26:42 | Rettet: 05-07-2014 20:16:26