Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

18. august 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Pakkerne igår og idag. Jeg har det rigtig godt er sund og rask. Mor spurgte om jeg også altid fik mine Æg hver Uge, ja jeg får alle mine pakker, og Feldposten går nu så godt som Posten i Tyskland. I dag har jeg haft et Brev fra Dyrlæge Dau Hagenbæg, han vilde gærne at jeg skulde sende Thorvald en lille Hilsen, og han sendte også hans Photografi, men han er så lille, så man lige kan kende ham. Han har ligget nede i Ty­rol som Alpenjæger; men nu er han bleven syg og ligger i Laz. Nu vil jeg skrive til ham i eftermiddag. Jeg har sovet lidt i eftermiddag, men det blev ikke til meget, da Henningsen fra Hamborg tager imorgen på orlov, og han er jo helt af lave, så han kunde ikke lade mig sove, men det gør nu heller ikke så meget. Jeg skulde besøge ham når jeg nu, om ellers ikke der kommer noget i vejen, kommer igennem Hamborg, han vilde hænte mig fra Banen. Hans og vor kammerat kom idag, og i hans sted tager han nu afsted, vi skal jeg altid rejse med afløsning. Han der kom er fra Berlin, og han har fortalt, hvorledes det ser ud i de store Byer, ja det er helt gruligt; men man kan jo se, at de kan lige så meget som os. Hvem havde tænkt på det for to År siden eller det første Krigsår, at de i Berlin også skulde løbe rundt for at få det daglige Brød. Han var nu så dårlig tilpas, da han kom igen, da hans Mor så så dårlig ud, og hun er helt alene. Han spurgte mig om, om det da ikke kunde lade sig gøre at skrive hjem til min Mor, at hun kunde sende hende et pund Smør engang imellem, hun vilde gærne betale 5 M. for pundet. Jeg sagde at jeg vilde skrive det; men det var om, at I kunde få mere end til egen behov; men har I så meget over, så kan I lige så godt sende hende lidt end de gamle Landst. de behøver jo ikke at have alt. Nu kan du jo selv bedømme lille Mor, men jeg kan ikke godt tåle at høre sådan en Søn

Slutning mangler.

Oprettet: 27-03-2011 18:32:59 | Rettet: 05-07-2014 20:16:46