Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

14. januar 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

  Min egen Pige!

Tak for dine to Breve idag.

Vil i Aften sende dig et lille Brev igen, da du vel har en hel del tilgode, ikke ? - Og så med alle de spørgsmålstegn. Du mener det var en grov bøvl at sidde og tænke på Hestene hele tiden, når man kørte, og at det vel var derfor Far og jeg ikke sagde meget når vi kørte. Det er vel en af Mors -ikke ?  Jeg skal jo svare dig, og vil svare med, at det er af Sundhedshensyn, at jeg gør det - så får man ikke så meget kold Luft i munden, og som man kan blive forkølet af - for­står du ?  Kom du nu igen.

Det var jo en grulig Historie med Signe og Asmus. Nej, det syntes jeg ikke om, og det vilde have gjort mig ondt, hvis det havde været sandt. Jeg kan helt godt lide Asmus, men jeg kan komme ud af det med alle Mennesker, i fredstid og nu; men jeg tror ikke, jeg kunde gå sammen med Asmus ret længe, før det kom til noget. Men Signe er jo også allerede bortlovet, så der er ikke noget at rokke, tænker jeg da ikke. Og så kommer den anden af P.G. Døtre - hun er jo også bortlovet - eller ihverfald da ikke helt fri mere. - Du kunde jo egentlig prøve ham for en lille tid. -  Jeg tror det kunde lade sig gøre fra hans side - tror du ikke ? -  Nu siger du vel, det er en underlig Peter jeg har - ja du kender ham jo. Ja dit store og lange Brev har jeg ikke afsendt endnu; men nu kommer det dog snart. Der er en hel del at læse kan du tro - jeg skriver lidt hver dag omtrent. Så du kan nok tænke det må blive et langt Brev.

Ja nu har jeg ikke mere for dette Brev - det andet går under G. eller i  vort Sprog "h "

Så slutter jeg i Aften med mange kærlige Hilsner og 1000 Kys din egen Peter.

    Har i dag fået et Brev og pakke fra Asmus Rahr, kan du for­stå det ?")

 

God dag igen - min lille Ven .'

 

Nu begynder jeg på det lange Brev igen, og vil nu går lidt tilbage. Vi blev forladet i Ensisheim og kom over Mühlhausen til Waldighofen, hvor vi blev indkvarteret i Skolen, som jeg jo har skrevet. Og så kom vor hele Regt. i Stilling, og vi måtte til en lille By, som hedder Feldburg, hvor vi nu lig­ger. Der er slet ingen Civil Personer i hele Byen, da det er helt tæt bag Fronten, og vi må ikke lade os alt for meget se om dagen. Det var vist også på tide, at de andre kom bort, da de lå her siden Krigen begyndte, og så har de vistnok haft temmelig meget omgang med Civilbefolkningen. Mangen har før de nu tog afsted gjort Krigsbryllup. Man kunde også se, de græd overalt da de drog af; men det hjælper jo ikke meget. Ja de har drevet det temmelig vidt. Alt er jo indrettet, så at man slet ikke kan fortælle det, og så i en lille Stad tæt herved har de i det sidste Aar gjort det sidste som endnu manglede dem. En for de Herrer Offiz. og en for de Menige, næmlig en såkaldt "fri Hus". Der var en 30 - 50 Damer i hver siges der, og alt var tidlig og silde optaget. De har nu alle fået deres Afsked. Divisionskom. skal have sagt, at dem vilde han alle sende i en Munitionsfabrik; men de fløj nok til alle 7 sider.Jeghar set et par af dem på Gaden, jeg kan ikke forstå, at de kan have lyst til at give sig af med sådanne Kvinder. Sminkede og udstyrede som Prinsesser; men hver har jo sin smag.

 

Ja se det var alt idag, nu lever vi snart som i Marjanovka; men det er vi jo vant til. Så nu slutter jeg i Aften med et kærlig Godnat Kys på din lille Mund.

 

din egen Peter. 

    

Note

Jeg gætter på, at G. står for Geheimnisse og "h' for hemmeligheder EM
Oprettet: 31-03-2011 17:04:05 | Rettet: 05-07-2014 20:17:33