Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

3. januar 1917, isenheim

< Forrige Næste >
isenheim
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Vil begynde på mit Brev i aften, i de nærmeste dage går der en af til Hamborg. Vi ligger nu her i Isenheim siden den 22. Dec. og nu kommer vi tilbage til Ensisheim igen, vi har blot været til Arbejde her i de 14 Dage, og nu kommer der et andet, og så skal vi ekciecere - eller rettere Komp. - da vi har ikke meget til overs med den slags ting.

Jeg har jo fortalt at jeg hver dag tager til M. efter Post, det er i Mülhausen, det er en meget køn By eller Stad. Der har Franskmændene været 3 dage og nætter 1914. Og man kan endnu se mærker af de hårde Gadekampe. Ved Kirken, som ligger så ene og uden Kirkegård, falder en straks en Grav i øjet, der ligger 4 Beboere fra M., de er bleven skudt 1914, da de var tysk-Fjendtlig. - Over alt er der Asfald Gader med Elektriske Spor­vogne. Og så ligger Byen så kønt ind i et Bjærg, op ad Skrånin­gen ser man Vinbjærgene. Ja det er en rigtig Vinegn, det er og­så snart det eneste man kan købe, og jeg vil hellere drikke Kaffe af Feldkøkkenet som den Vin de byder folk på. Den er så sur. I skrev at Søren Møller kunde købe noget, ja det er jo meget kård på, hvor man ligger, og hvor Inf. ligger (tæt bag forreste Linie om man også er i Res. så er der ikke meget at hænte. Artilleriet har altid bedre Chance for at få noget. Jeg har skrevet til Søren, og er han der, hvor I skrev, så er det ikke langt herfra - så vil jeg tage hen at besøge ham engang; men jeg skal jo først være sikker på at han er der. Det er kun to Timer med Banen.

I dag har jeg ingen Post fået. Det går ikke så godt med Posten hertil som til Rusland, men det kan jo komme. Får I det mere regelmæssig. Det er sandt, Russerne har beskudt Marjanovka, Steinse og Jelovka, alt skal ligge i Grus, det var på tide, at vi kom bort.

Oprettet: 27-03-2011 22:52:57 | Rettet: 05-07-2014 20:17:23