Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

4. januar 1917, isenheim

< Forrige Næste >
isenheim
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Nu er der igen gået 2½ Timer, og jeg vil nu blot fortælle, at vi i morgen nat tager herfra. Jeg

tænker nok jeg tager efter Post imorgen tidlig og så kører lige dertil. I nat kommer Ma­joren igen tilbage fra orlov - det er også bedre - det klapper alt bedre - han er jo nok streng; men jeg tror det er bedre som til den anden side. Det er ikke for det, at der er bleven noget bedreven. Men hos os er det sådan, at vor Feldvebel dri­ver Understaben og den gamle det hele, og Feldveblen har ingen rigtig Støtte i ham vi har haft, og I kan tro, der er alle­hånde at tage vare på; men vi hjælper jo også alle så godt vi kan.

I dag har vi haft et herligt vejr. Det var en hel fornøjelse imorgen at tage efter Post. Men alligevel måtte jeg ærgre mig over Kusken. Og var Far med, tror jeg også han havde gjort det. Alt muligt interesserede ham, så han forglemte at køre. Tømmen hang mellem Benene på Hestene, og en trak slet ikke og den anden trådte alt - Ja når man selv kan køre, kan man ikke andet end ærgre sig over det; men jeg siger aldrig noget, blot når de ikke kommer til tiden. Det er jo ikke at forlange, mange har kanske kun kørt med Stude eller slet ikke kørt før Krigen, så de kan jo ikke spille Herskabskusk.

Der var lige en her og fortælle at vor Oberleutn. vilde have, at jeg skulde med til Banen nu ind efter Majoren - det er jeg nu ikke ret med på; men det blir der jo ikke spurgt om, nå det er jo heller ikke så slemt i Lukket Vogn. Konov kan bedre i denne tid - han har ingen Depot, og nu har han blot Feldveblens Stue at holde i orden, og det er ikke så slemt, da han ikke er så fordringsfuld, men jeg er ikke meget ude om at være Tjæner, jeg vil hellere beholde den Posten jeg har.

Ja nu ikke mere i Aften, nu skriver jeg så snart vi er kommen til E. igen. Vi kommer ikke i de gamle Kvarterer.

Oprettet: 31-03-2011 16:29:59 | Rettet: 05-07-2014 20:17:24