Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

4. januar 1917, isenheim

< Forrige Næste >
isenheim
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min egen lille Pige!

Vil i Aften begynde på et Drev til dig, da der rejser en til Hamborg en af de første dage - (kunde jeg have rejst med - ikke ?)  Vi ligger nu her i I. siden den 22. - 12. og skal nu den 5. Jan tilbage til Ensisheim igen. Vi har været her til Arbejde i de 14 dage. Hvorlænge vi så blir der, ved man jo ikke. Jeg kan jo fortælle at jeg hver morgen tager efter Post i M. det er Mühlhausen, det kan du vistnok finde på Kortet. Og kan du finde mere kan du se efter vejen jeg tager. Bollweiler Pulversheim. Det er bare kønne Byer, og om Somme­ren må det være en hel fornøjelse at færdes her. Jeg sagde også til Konov - herned vil jeg lave min Bryllupsrejse - vil du med ?  Nå ja ellers kan man da ikke kalde det en Bryllups­rejse - vel ? Nå ja der er jo længe til - ikke ? Du mener nej det ved jeg. Jeg ved ikke om jeg har fortalt det. Ham som var med i Hannover - hans Kæreste havde sagt til ham. Ja hvis det nu blir Fred i Jan. så er vi to gifte næste Aar. Jeg syntes det var temmelig meget sagt, synes du ikke. Jeg tror ikke jeg vilde svare ja på det med det samme. Nu, du spørger mig jo heller ikke om det - du vil jo dog først ud at tjæne - en stor Løn - ikke -. Du jeg har tænkt over det i den sidste tid, - nu ikke spøg mere - at du ikke har let ved at finde en passende plads, og jeg vil også råde lidt med der, ellers går du og får for meget arbejde, og så ved jeg besked. Havde du ikke lyst til at komme til Byen et halvt Aar, der gives der dog pladser nok, som var passende for dig - det er dog mest om at komme ud, ikke - og vil du have mere kunde det vel lige så godt findes der. Der er dog så mange gode pladser også der. Og jeg synes altid, at noget nyt, det er mere mor­somt, noget som andre ikke har prøvet, har jeg netop mere Lyst til. Og alle har været hos M. Skau Semmested, og jeg ved ikke hvor nu alle de gode og berømte pladser er - kunde du ikke sige, nu vil jeg netop prøve noget helt nyt noget. Du kan da se, da jeg tog plads efter Bladet, da syntes de alle, det dur da ikke - dem der averterer i Bladene kan ingen folk få, og det gik da udmærket. Og jeg tror man har også helt godt af at være et halvt Aar i Byen. Der kan man se både det ene og det andet, og der lærer man at skælne imellem det, og det får man aldrig rigtig lejlighed til på Landet.

Ja det kan jo godt være at du siger, nu sætter du mig Fluer i Hovedet min Peter; men så smæk dem bort igen, så tager jeg det tilbage igen.

Det skal du ikke bryde dig om, jeg har jo heller aldrig spurgt dig om, hvor jeg vilde hen. Men tilbage til det første igen, du skal have en plads, hvor du ikke behøver at bestille meget. -for dit Loftskammer. Så hver gang du kommer derop, og du står op går i Seng eller lign. at du kan se mig i større målestok; men det må jo dog komme i nær fremtid. Han har skrevet Du det var egentlig godt, at jeg ikke fik min forlovelsesring med sidst; der er nu kommen en Befaling, at de må ikke bæres enten de er gift eller forlovet; der skal spares på Guldet. Dem der er gift, for dem har de lavet det lidt bedre, de skal sende de rigtige Ringe hjem, og så får de en Jern eller hvad det er, og derpå står det ord - Gold gab ich für Eisen im Jahre 1914 - 16.  Og var jeg ikke her ved Regt.Staben, havde de også nok taget min den lille (Venskabsring) Ja kan du huske, da jeg gav dig den første ring - det var jo også en Sport. Og du gav mig dit Billede, det var jeg så glad ved, jeg har beset det mangen gang oppe på Loftskammeret. Det var fra Skibelund tror jeg, du sidder på en Stol i en hvid Kjole. Og det har jeg altid været meget besorgt om; men da jeg kom i Laz. gik jo alt tabt hvad jeg havde. Blot dog mit Billede snart vilde komme an, det var bestemt hans Far igen.

                                                 

Oprettet: 31-03-2011 16:39:44 | Rettet: 05-07-2014 20:17:25