Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. januar 1917, isenheim

< Forrige Næste >
isenheim
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

  God Dag igen. Nu er det en lille Spring fra 4. - 8. men orloveren er ikke kommen afsted, og der er passeret en hel del siden. Altså den 5. Jan. kom vi til Ensisheim, blev der til den 7., kom så til Isenheim i vore gamle Kvarterer igen. Nu vil jeg så begynde med fra den 5. Jan. I Ensisheim kom vi i Kvarter i en lille Bakeri, vi havde hver vor Seng, så galt med Federmadrase. Vi har det nu også bedre, siden vi bliver regnet til Byropersonal, og Feldveblen sørger altid først for os. Nu på engang skulde vi så tilbage til Isenheim igen. Vi skulde i Stilling, vi kom ikke i Stilling, og vi bliver heller ikke længe her i Isenheim, jeg tror det går videre imorgen. Hvorhen ved vi ikke. Ja de spiller Bold med os her. I Morgen har jeg lagt en vejlængde tilbage på 54 Kilom. Har du lyst til at høre navnene på Byerne, Isenheim over Ungers-heim - Røderheim - Ensisheim - Wittenheini - Rødlichsheim -Kingesheim Weilheim - Miihlhausen - tilbage over Pulversheim - Schonheim - Bollweiler Isenheim. Det er mærkeligt det er næsten altid med heim. Ja vi vilde ellers hellere blive her; men det er ikke noget at gøre ved. det i Rusland var med ski. Ja de spiller med ...

Ja det bliver en lille Dagbog du far på engang, og jeg vil nu skrive lidt hver dag, sålænge jeg har lejlighed til at få Brevet bort.

   Isenheim d. 8. Jan. 1917.

 

  God dag igen! Ja det er en lille spring nu fra den 4.af; men jeg har ingen lejlighed haft til at få Brevet afsted. Vi kom den 5. Jan. til Ensisheim, havde helt gode Kvarterer - det sørger vor Feldvebel altid for - for os der hører til ByroPersonalet. Men den 7. kom vi allerede hertil Isenheim igen, i vore gamle Kvarterer. Grunden ved vi her ikke.

 

Og her blir vi heller ikke længe, kanske imorgen går det videre. Hvorhen ved vi ikke. I dag har jeg gjort en lille tur på Cykle på 54 Kilom. Nu skal I høre Byerne. Isenheim - Ungersheim - Rødersheim -Ensisheim - Wittenheim - Rødhifheim - KingerBheim - Weilheim -Mulhausen tilbage over Pulversheim Schonheim - Bollweiler -Isenheim. Det er altid med heim her, som

 

 Endnu et par ord. Jeg vilde ellers i Seng; men tilværelsen er snart for smuk til det; men Sengen lokker også så igen; men så kommer du også igen og igen - fortæl mig da lidt mere. Ja jeg har så meget at fortælle dig; men man har ingen rigtig ro til det, når man ved, at man kan rykke af i hvad Øjeblik det skal være. Jeg kom til at tænke på Morbror Peter. Han sagde eller skrev også, at når vi to engang fik lov til at bo sammen, vilde det være godt at komme hen at se til os, da jeg så altid så lyst på alt og havde let ved at få det til at ordne sig - (hvor ved han det fra) ?  Og du havde alt i orden, det havde han set da de var ude hos Eder nu. Ja de inspicerer os, kan man forstå - nå lad dem, vi skal nok klare alt, når vi først kommer så vidt. Ja jeg må virkelig le af dig og Signe. Jeg kan godt forestille mig, hvad I for­tæller hinanden, når I går derhjemme - om udstyr og Eders Kæreste, hvem der får de meste Breve og lign. Du kan jo vise Signe dette Brev, om hun også får så lange Breve. Hun skulde jo egentlig have dem meget længere, da han dog har mere tid, lejlighed og Stof som mig, der blot kan fortælle Krigshistorier. Nu, de er jo heller ikke så vidt som vi to. De skal jo være mere forsigtig med hvad de skriver for ikke at støde hinanden. Den tid ligger jo bag ved os. -  Nej nu ikke mere i Aften, nu går jeg i Seng. Konov sover over en Time. God nat min Pige.

 

 

Oprettet: 31-03-2011 16:47:19 | Rettet: 05-07-2014 20:17:27