Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

4. oktober 1917, Cessieres

< Forrige Næste >
Cessieres
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag, og pakkerne igår med Kage- og Tve­bakker, jeg skal også hilse fra Konov og sige tak. Det er en grulig Alarm de gør med dem der har været ovre på den anden side. Jeg tænkte ikke det var så slemt fra denne side; men det skal være. -

Det var da godt, de ikke snappede dig, lille Mor. Du skriver om vor Tab, ja nu har vi det indhæntet, blot igår måtte vi holde 200 tilbage, som ikke kunde sælges, da Batl. flyttede om, og Agenterne ikke kunde komme til dem. Vi har nu nået 900.

Trine skrev om idag, at der var kommen Pærer an, jeg kan ikke rigtig blive klog på, om det er en af de store pakker, eller om det er Kisten, som jeg sendte pr. Fragtgods. Der må så sammen med den også komme en Kiste med Æbler. I kan ikke tænke Jer, hvad her er gået for Frugt af fra Regt. 147. Og det hele hidrører fra mig, da det var mig, der kom på det. Jeg har fået et taksigelseskort fra en Frau Geheimråd i Berlin-Schoneberg, hvis Søn havde sendt en Kiste hjem. Og hvis jeg vilde have ta­get imod de Drikkepenge, som mig er bleven anbudt, havde jeg haft en hel del sammen; men jeg synes man gør, især dem i stor Byen en stor glæde hermed. Og alle Offz. er så flinke til mig, så man kan ikke lade være med at lee af det. Vi har også fået (Konov og jeg) en pakke Cigaretter fra Fru Heinrich i Stendal, fordi vi har pakket to Kister til hende. Ja Walter Henningsen har fået Smørret, og han har også betalt det, men det har jeg da vist skrevet. Så er Anna af Onkel Jørn bleven forlovet, ja de Soldater spiller en stor Rolle der­hjemme. Og om Guld og grønne Skove kan man jo let fortælle, når man er langt fra dem.

Nu ikke mere i Aften, slutter med mange kærlige Hilsner og tak for pakkerne.

Eders taknæmlige Peter, På snarlig gjensyn håbende

Oprettet: 04-04-2011 16:36:51 | Rettet: 05-07-2014 20:19:34