Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

7. oktober 1917, Cessieres

< Forrige Næste >
Cessieres
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev og for pakkerne med Smør og Sæbe og Cho-colade. Det var udmærket. Jeg skulde netop ud at købe Sæbe i Eftermiddag, da vi ingen mere har, og så tænkte jeg, vænt hellere til Posten er fordelt, kanske, og ganske rigtig Sæben var i den ene Pakke og oven i købet et Stykke Chocolade. Det har jeg under min Hovedpude og må kun spise om Aftenen, når jeg går til Seng. I dag har vi et skrækkelig Vejr, ja man kan sige …..        . Fra imorgen af er det en Storm og Regn og Rusk, et udhyggeligt Vejr. Og helt fra igår af ligger der en stærk Artilleri Ild på vor Stilling. Den lille By, C - - ) som var så fuld af Soldater, er idag som uddød, alt er rykket i forderste Linie. Vi nåede Middag, Regnen pis­kede og Stormen peb, jeg satte mig på Cyklen, jeg skulde jo til Post, og kom med to Timer forsinkelse tilbage igen. Og endnu tromlede Franskmanden, og efter hvad Meldingerne siger, skal det vare ved i to hele dage, før han vil gå over til An­greb. Jeg sidder nu oppe på vort tagkammer og skriver. Kakelovnen brænder, mit våde Tøj oven over, og jeg sidder i Under­bokser. Regnen pisker mod det lille Vindue, og de franske Ka­noner tordner. Ja Gud ske lov og tak, at man har det så godt. Så fortalte mig Konov nu lige, at hans Søster havde sendt Æbler af til Eder; men hun var ked af, at hun ikke havde spurgt først, da de koster 75 P. p  , men I vil vel nok have dem. I har kanske ellers snart nok nu ?  De får for Æblerne i Hamborg 1,25 p , så det er dyrt i år at spise Frugt. Det kan jo være I hellere må sende den lille Pakke til Zollenspitze, istedet for hertil, da Konov og jeg har nok i de pak­ker, vi får og hvad vi besørger os. Det kan jo nu vente, til jeg kommer hjem. Så skriver du om Lærred, lille Mor, ja Trine skrev det også, jeg har thelephoneret straks i Aften;  men ved ikke bestemt, om han har mere af det, det er en Underoffz. som køber sådan noget inde ved den hollandske Grænse. Jeg tænk­te ikke, at I kunde bruge sådan noget, da det ellers for en tid gav nok af den slags her. Nu vil jeg se, om jeg kan få det. Så har I slagtet, ja så behøver jeg nok ikke at sulte, når jeg kommer, nå det havde jeg nu heller ingen angst for. Du skriver om mine Penge, lille Mor, og at de alle vil have hos mig. Ja idag fik jeg også et Brev fra Hygum, at Æblerne var ankommen; men Tobakken skulde jeg ikke sende mere af, da Degnen så vilde lade være med at ryge. Så de siger ikke allesom Far. Men vi kan jo tales om et halvt Aar, når det endnu blir dobbelt så dyr, så kan man begynde at tale derom. Jeg har jo nu en hel del ting her, som jeg vil have med hjem, som jeg ikke vil nævne her, og jeg regnede ud igår Aften, at jeg har med Tobak hvad jeg har sendt hjem og hvad jeg har her, beløber sig til en værdie på 135 Mark. Og jeg har nu ladet mine Støvler lave og sådan noget. Ja I kan se, at Walter og jeg dog fortjener lidt. Det er sandt, idag kan I igen købe 180 Aviser til billige priser, de blev ikke solgt i dette Vejr. Nå det gør nu ikke så meget, man må regne med alt. Og når det må blive ved at gå sådan, skal jeg nok få en skilling til min lille Trinelil af og til. Tak fordi I vil hjælpe hende.

Nu ikke mere i Aften, slutter med mange kærlige Hilsner

fra Eders Taknæmlige Peter.

Oprettet: 04-04-2011 16:43:25 | Rettet: 05-07-2014 20:19:37