Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

28. november 1917, Vivaise

< Forrige Næste >
Vivaise
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag, og for en pakke mere med Smør, den har været længe undervejs, og er kommen beskadiget til Ham­borg, hvor de har pakket den ind på ny, så nu er vi ovenpå det.

I må undskylde, at jeg ikke har skrevet så meget i den sidste tid, jeg har virkelig ingen lyst haft til det oppe på sådan en Loft. Nu har vi indrettet os en hyggelig lille Stue. I aften er den så godt som færdig, og det er dejlig varmt her­inde nu. Det var nok også på tide, da der allerede er to mand syge af dem, der lå her. Ja lille Mor, det er ikke som hjemme, at man kan sige, nu er det mig for koldt her, jeg vil bo der. Jeg har hele mine Postsager, lige så meget som hver dag går af og til Roagger Sogn, de skal også have plads; og så har Konov og Feldv. ikke haft det meget bedre. Der var blot mangel på Materiel, og nu har vi det, og nu er vi ovenpå det. Den gamle er udrejst i disse dage, han kommer nu en af dagene igen.

Der er orlov spærre i disse dage. Det havde ikke været så ringe, hvis man havde været hjemme og havde haft sine 18 omme til nu, da de alle får 10 dage efter orlov. Alle orlovstog er standsede, det er de store Troppetransporter til Fl., men nu.

Ja her tales en sær del om Fred, og det er mange af de høje Herrer, der mener, at med Rusland er der fred endnu i denne Måned. Jeg tør ikke vove at sige noget. Men der blir vist arbejdet helt forfærdelig fra T. - side, det er jo nogle gruelige forhold, der hersker i Rusland.

Ja nu begynder jeg da at få Trines blade igen, idag fik jeg de første i Kuvert, det er nok bedre. Med vor blad går det jo også helt godt, vi er nu på 1900; men selv har vi ingen. -
Det er ikke i Walters og min interesse. - Det er da sært, at mit Brev ikke er kommen, som jeg skrev sammen med Fruen, den gamle har vist skrevet, at hendes Brev ikke er kommen an, da han spurgte, om jeg havde hørt, at I havde modtaget modtaget det.                                                                                                        

  Ja ikke mere i Aften. Slutter med mange kærlige Hilsner fra Eders taknæmljge Peter.

 

Oprettet: 04-04-2011 20:08:49 | Rettet: 05-07-2014 20:20:01