Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

1. december 1917, Vivaise

< Forrige Næste >
Vivaise
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Brevet idag, og for Pakken igår med Pølse - nu har vi igen. Det smager så hjemlig med sådan et stykke Pølse, det er noget andet end vore Blodpølser - af Heste endda. Når I så det, tror jeg ikke, I kunde få et bid mere ned; men i Nød spiser Djævlen Fluer, siger de her, og Soldaterne hvad før er bleven smidt på Møddingen. Nu vi må jo ikke klage. Det er da godt lille Mor, at du kan få lidt mere ro nu, det andet var jo heller ikke noget.

Her har vi også haft Regn og Rusk i mange dage, nu er det bedre igen. Nu kan I jo også godt stalde Plagene ind. Det havde Peter Højer i hans stille Sind nok ikke regnet med, at han der skulde betale 3600 Mark. Det har nok ikke været godt med Morbror Peter, han kan ikke med sådan noget. Jeg har sendt Tobak til Morbror Peter, og der har de taget noget ud af hver. Nu vil jeg prøve at forpakke det på en anden måde. Jeg vil også sende ham 1/2 Kiste Cigarer, da man næsten ingen Tobak kan få i denne tid, hvor jeg kommer så lidt ud. Derfor får du heller ingen i denne tid, Far. Vil du også have Cigarer?  Så er Sine Nielsen nu bleven skrevet for det hele, så er de vel tilfredse?  Jeg har også skrevet til dem med et Brev fra Walter. - Jens Barsballe har haft held med hans orlov, at han kunde blive hjemme 10 dage længere. Ja nu er vi også ved at tro, at det nok skal blive til noget med Rus­land. Og det er af den grund, at de bliver længere hjemme. - ; men det kan jeg ikke fortælle Eder her. - De regner med en Wåbenstillstand med Rusland -

Fra igår af skal Berlin stå i Thelegrafisk forbindelse med Rusland (Petersborg).

Angående Uret lille Mor, må du nok give hende det lidt før, når alt er overstået. Jeg kan kanske få lidt andet til hende til Jul. Skulde der være noget i vejen, så kan I sende et Thelegram; men det når os kun, når der står "Far Mor eller Kone meget syg" og bevilligt af en Doktor. Alt andet går kun til grendsen. Og så sender I det over Hamborg; men jeg håber at med Guds Hjælp går det nok, og at et brev kan klare det.

Så mange kærlige Hilsner fra Eders taknæmlige Peter.

I morgen kommer 2200 Aviser,

Vor omsætning er nu lidt over 17000 Mark,

 

Oprettet: 04-04-2011 20:12:08 | Rettet: 05-07-2014 20:20:02