Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

7. november 1917, Vivaise

< Forrige Næste >
Vivaise
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for pakkerne igår. I dag var der ingen Brev fra Eder; men Trine skrev, at I var i Toftlund. Ellers har vi det helt godt her, med hensyn til Kvartererne var der mere at ønske; men man kan jo heller ikke forlange de gode Stuer, som vi er vant til. Jeg har det da også bedre Indrettet har fået det lidt bedre indrettet med. mit Leje, fryse gør jeg nu ikke om Natten, jeg har 5 store Dækker, og så vor lille Hund, som altid er tem­melig varmt; men for den Sovekammerat må man også tage tilgode med et par Lopper, de bider nu ikke på mig.

Hvad der egentlig er løs ved der ingen endnu, jeg tror, det blir til ingen ting. Der blir talt om at vor Div. kanske igen skal til Elsass, det var vi ikke kede af; men man ved jo ikke. Vi kommer længere og længere tilbage, og vi kommer vist snart helt ud nu.

Så kommer vi til Forretningsafdelingen, der er jeg ikke god at tale i dag, og Walter Henningsen kan man slet ikke komme nær. Vi har for 4 dage siden bestilt Avisen, og den er her ikke end­nu, og her er Forretning at gøre, når bare vi havde dem. Nu har vi sendt en Mand - (eller Feldveblen) til Marle, som nu skal få fat på dem til i morgen. Da vi tror de ligger uder­vejs, og at tabe 2 gange 65 Mark er nok, det er ikke nødig for tredie gang. Så har jeg sendt 10  p Sukker af til Eder a 90 P. på den måde vi talte om. Og en vilde gerne give mig 35 p så I nok skal få nok. I kan jo tale med Tante Maren om det, hun vil kanske også have noget på den måde. For Fl. får I 8,25 - 8,50. Sukkeret a 90.  Jeg vil ikke handle der­med, det er nok med Aviserne. Vil I for de 10 p sende 5-8p får af på vedlagte Adr.  Det er fra Feldv. han vil be­tale det her, og jeg sender Pengene. I skal ikke sende for svære pakker, da det så let kan gå tabt. I skal jo selv sige til, når I har rok, da jeg let kan få 200   sammen. - men kanske er der andre. Jeg skal også have fat på Trine, skønt jeg ved ikke, om hun vil, da jeg ikke har betalt det sidste endnu. Vi kan ingen sende af i denne tid.

Ja ellers alt vel, det er så kold her oppe på Loftet, men så går vi i Seng. Mange kærlige Hilsner sender Eder Eders tak-næmlige Peter.

Konov har sendt en Kiste af ned Æbler på Fars Adr. det er til Peter Gad.

 

Note

Forkortelsen "Fl." står vist for "Flæsk". EM
Oprettet: 04-04-2011 18:53:43 | Rettet: 05-07-2014 20:19:47