Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

1. december 1917, Vivaise

< Forrige Næste >
Vivaise
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille Musse!

Tak for dit Brev idag.

Du har haft fremmede, det er da godt de vil ind til dig. Har de ikke talt om, om Æblerne er kommen an?  De måtte dog egentlig kunde være der nu. Kanske de kommer lige til Jul, eller de går den samme vej som mine første. Du spørger om jeg ikke kan købe mere Lærred af den slags, nej foreløbig ikke, da han er borte - den Underoffz. - og den anden arbejder kun for Offz. og ikke for os; men kanske ved lejlighed. Det hele er i denne tid, jeg kommer ikke ud af Byen, og så kan man ikke finde de steder. I morgen tidlig vil jeg en lille tur på Cykel. Jeg var også på en sådan en lille tur i morgen, og det var så dejlig. Solen skinnede og var lige overskredet Horisonten. Jeg cyklede helt langsomt og tænkte på min lille Trine, som kanske lige var ved at stå op - nej det er sandt, du står jo altid så tidlig op. Så købte jeg to pakker Brevpapir en til mig og en til dig, da du dog skulde have lidt fra turen. Jeg sender det af med dette Brev. Nej lille Ven, nu behøver du ikke mere at ængstes for din Peter, at han fryser. De unge Soldater, som jeg har optaget af nåde, hugger og fyrer hele dagen. Om morge­nen, når jeg står op, er det varmt, og de hænter Kaffe og alt muligt. Jeg siger også til Konov, jeg vil slet ikke bestille mere, når jeg kommer sammen med ham igen. Men han mener, jeg var tilfreds, når jeg kunde være sammen med dem igen - kan være.

Og nu er det også en hel net lille Stue, blot ingen Vinduer; men vi brænder Elektr. fra Morgen til Aften. Vi har tre lam­per, en har jeg over mit selvlavede Skrivebord af en Kiste, og som jeg også kan hænge over min Seng.

Nu slutter jeg for i dag, jeg skal også have skrevet hjem. Du om orlov kan jeg jo ikke sige noget, før jeg har talt med den gamle, og spørger jeg nu, siger han så meget som jeg ved, da han heller ikke ved mere, at når det kan lade sig gøre, det kan du nok tænke han er med på.

Så mange kærlige Hilsener og Tanker sender dig min Musse

fra din egen Peter

Note

Mens Peter skrev brev til Trine, fødte hun datteren. Anna (senere gift Berthelsen)
Oprettet: 04-04-2011 20:15:12 | Rettet: 05-07-2014 20:20:03