Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

20. december 1917, Vivaise

< Forrige Næste >
Vivaise
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Kære lille Musse!

Takker mangen gang for dit Brev idag. Det har glædet mig meget, da jeg så, at du selv havde skrevet adr, for så vid­ste jeg dog, at nu var du oppe. Ja lad det blive ved med at gå fremad. Altså du må ikke drikke så meget vin, ja så må du undskylde, så vil jeg lade dig selv råde over Pengene. Mor skriver idag, at du så gærne vilde til Ravnhold til Jule­aften; men du må nok ikke. Mor var bange for kulden, så du får vel nøjes med mit Hjem i år, og forhåbentlig næste år har vi selv vort hjem.

Du ved jeg så oft har fortalt dig, at da jeg var lille, sagde jeg mig altid selv, om jeg også kommer meget ud i verden, så vil jeg altid have det sådan indrettet, at jeg Juleaften er hjemme, men det forfejlede jo knap. Ja når du får dette Brev, er vi allerede langt henne i Julen. Du jeg har vist slet ikke fortalt dig, at jeg har købt en "Saddel", så jeg dog kan følges med Uffe, når vi får lov til at komme hjem, og Uffe får sit ønske opfyldt med hans Ride­hest.  Så skal jeg jo se, om jeg kan få en af mine til at gå under Sadlen. Ja blot den tid ikke var alt for langt borte; men det vil vi ikke håbe.

Jeg har i dag sendt et lille Billede af, det er af en stor Kunstmaler, som har sendt et sådant billede til hver Aktiv mand i Regt. Så sender jeg her et par Billeder med, så nu har du lidt at se på, jeg skal dog passe på, at du ikke blir alt for ked af det, når du sidder så alene.

Mor mener, at vor lille Pige ligner mig, alt skal være parat til hende, når hun vågner, og alt skal være så hurtig. Så nu ja, I laver vel alle luftplaner, vænt bare til jeg kommer hjem, så skal jeg nok selv se, hvad det stemmer af det. Jeg vilde nu ellers hellere have, at hun skulde ligne dig; men der er jo tid til at ændre på det endnu.

Du jeg har ikke rigtig noget i Aften, og må så hellere slutte med mange kærlige Hilsener og tanker til dig og dine Piger og vor lille Anna

din Peterlil

 

Note

Medsendte billeder: Postkort med fotografier fra Laon. Maleri: ? Viwiase d. 20. Dec. 1917 Laon før beskydningen Viwiase 20. Dec. 1917 Posthuset Laon, som under den sidste beskydning da jeg var på orlov) blev til en Grushob Viwiase 20. Dec. 1917 Laon. PM's bemærkninger på fotografier: Cherain des Dames i Nov. 1917 En ødelagt Kanon Chemin des Dames i Nov. 1917 - senere tilføjelse: Fuldtræffer i en Tysk Kanon - 3 døde 2 sårede Viwiase d. 29. Nov. 1917 Vore Kampflyvere rede til starten
Oprettet: 04-04-2011 21:11:24 | Rettet: 05-07-2014 20:20:19