Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

22. december 1917, Vivaise

< Forrige Næste >
Vivaise
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille Musse!

Tak for dit Brev igår. jeg fik ikke tid til at skrive igår aften, da Posten kom så sent. Og jeg har ikke meget tid i de dage, da der er så meget at bestille nu til Jul med Pak­ker cg Breve. Og i den nærmeste tid forlader vi V.- og kom­mer en 30 Kilom. tilbage en tid i ro. Vi er nu slet ikke så kede af det, at vi skal forlade vor Loft; men man ved jo ikke, om det er bedre hvor vi kommer hen; men det håber vi da. I dag er der her i Byen landet en fransk Flyver, han var nok også ked af Krigen, han sagde han kunde ikke finde tilbage igen.

Så har du haft det ene med vor lille Anna, og du var ved at tabe modet - nå så havde jeg det vel længst tabt, eller tror du, jeg havde fået hende til at være rolig ?  Du må ikke overanstrenge dig nu, så lad dog en af Pigerne hjemme fra komme ind, når Dorthea rejser. Men det går vel også bedre, når du kommer lidt mere til kræfter igen. Jeg fik et lille Brev fra Signe igår, hun skriver, du forstår det helt godt.

Har du mange fremmede endnu, de kommer vel alle og vil se, om vor lille Anna vokser. Hvor svær er hun ? Nå du behøver nu heller ikke at svare mig på alle de små spørgsmål.

Så har jeg sendt en hel del pakker af til dig, som jeg jo ellers selv vilde have bragt hjem, men så har jeg vel lidt igen. Jeg har sendt to med Brevpapier, en Bog, og en med Tråd og så med Strømpeskafter, som de bragte mig. Jeg vilde ellers ikke sende dem af; men da alle sender dem, så tænkte jeg, lad dem så ruffe af, vil du ikke have dem, kan du smide dem bort, de   koster kun et par Mark. Vil du have mere Tråd så skriv; men det er vist heller ikke det rigtige. Sådan en rulle koster 4,20 M. Jeg tror nok, jeg har sendt mere, jeg kan snart ikke huske det. Uffe kommer nok heller ikke i Julen, det er kedelig, at du slet ingen har af os; men vi kommer, så snart det går ]øs igen. Vil du ikke sende mig køreplanen for Småbanen for Overjersdal og Vojens Skærbæk, da det vist går bedre denne vej nu.

Slutter så med mange kærlige Hilsener til dig min Trinelil og vor lille Pige

din Peter.

 

Oprettet: 04-04-2011 21:18:22 | Rettet: 05-07-2014 20:20:22