Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

2. februar 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille Pige!

Tak for dit Brev idag, og for det igår. Jeg siger ikke tak for to Breve, da de var to modsætninger, som du også selv skriver; men det skal du ikke være ked af, at du har skre­vet, det lille og det første. Jeg ved at du længes efter din Peter, og jeg ved også hvad du mente med dine Længslet; men giv tid - giv tid, den lille Fugl, den nynner glad. -Den tid kommer med Guds hjælp også nok. I det andet Brev da ser jeg rigtig min lille Pige, som jeg vil have hende, glad og så som hendes Mor, af og til en lille "Vits", og jeg kan se dig le.

Det er klart - tanker er toldfri, men lille du, angående orlov er udsigterne små endnu. Nu skal vi se, om det blir åbnet den 23. eller der siges også den 19. Febr. og så regner to - tre gange 18 dage, så kan det jo være, at du kan begynde at regne med dage, til jeg kommer; men det er nu helt flygtig, hvad jeg her har fortalt dig. Du mente, at jeg kunde have gjort en lille afstikker, ja det er let sagt, men ikke så let gjort. Det eneste - havde jeg haft lidt mere tid end til den 27. så havde jeg taget med til Hamborg og ladet dig komme derhen; men nu en anden gang. - Du mener at jeg er så hårdhjærtet (hvad et Kys angår dog blot, ikke ?) men du mener så igen det kun er momental. Ja når du trygler om det, hvem kan så stå imod.  Det vil jeg tro at du kunde have behov at bygge et Hus til for at få plads til alle mine Breve fra 1916. Ja det har nok været et rigt Aar på Breve. Jeg synes det må være helt morsomt om mange Aar, hvis man da ellers må få lov til at komme hjem, at se alle de Breve, som man har skrevet i så mange Byer og steder. Så tager jeg en hel Vinter af til at læse dem i.

Jeg har ingen rigtig lyst til at skrive i Aften, og heller ingen rigtig Stof, det er der meget kår på. Så vil jeg slutte for i Aften med mange kærlige Hilsner fra din egen Peter

Og    Kys                 NB. Jeg længes efter et Billede.

                          

Oprettet: 02-04-2011 16:54:49 | Rettet: 05-07-2014 20:17:46