Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

7. februar 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min Pigelil!

Har idag fået to Breve hjemmefra, men ingen fra min Trine, ja det var dog kedelig - ikke, å nej så kommer det jo i morgen. Jag har heller ikke fået hjemmefra i 4 - 5 dage - og i forgårs fik jeg et fra dig. Ellers er alt ved det gamle, det er ikke så kold mere nu, jeg har ingen Pels på mere nu efter Post; men det kommer vist igen. De skriver om, at der er så mange syge hjemme, ja her også; men Gud ske lov, at man er rask. Jeg har jo fået min part af det. Ja for to Aar siden kom jeg lige til Jetzow, hvis jeg husker ret. Der var det de unge Sanitåter tog mig mine Billeder - ja dit Billede og mine Penge fra mig. Det skulde have været nu, så var de ikke kommet så godt fra det, kan jeg fortælle dem. Men nu, så kom der jo også gode dage, Lodz og Ersatz Batl.  Halle vil vi ikke tale om, da der kunde man have ønsket mere; men hvem ved, hvorfor det var godt, at man gik denne tur igennem. Gud ske lov at det gik så godt.

Du jeg vil fortælle dig en lille nyhed - men kan du holde din lille mund ????  Jeg var hos Majoren i Aften, og han havde en lille Rejse til mig igen, så snart orloven går igen. Og det er over Frankfurt til hans Tante og vistnok Werben hedder det, jeg tror det ligger tæt ved Wittenberg, til en Frau Oberst. Og så spurgte jeg om jeg ikke måtte tage til Hamborg i 1 - 2 dage. Ja sagde han, jeg har tænkt over det, jeg vilde gærne sende dig helt hjem på en lille orlov; men du ved hvorledes det står her, og det må jeg ikke skrive, og du må ikke spørge i Brevene derom.

Men sagde han, til Hamborg vil vi risikere det for to dage. Kunde du så ikke komme derhen i de to dage. Det vil jo blive i 20 af denne Måned. Og jeg har tænkt mig det sådan. Hør nu til, det er en lang forklaring.

Du ser nu efter i Kørepl, hvornår du om Morgenen kan tage afsted, og to - tre Togtider giver du mig om, hvornår du kan være i Hamborg Hovedbanegård, og så sender jeg et Tele­gram af undervejs "vænter dig kl. ? i Hamborg". Og så kan vi blive der til næste dag eller så længe jeg har tid. Jeg skal nok besørge dig et ordentlig Logi. Så kan du ret få at se hvorledes jeg lever og bor, når jeg rejser.

Men nu må du ikke fortælie om det før tiden, jeg skal nok skrive nærmere herfra, da orloven jo først skal gå igen, og så kan du begynde at vænte efter Telegrammet. Det vil sige, hvis du har lyst; men jeg ved jo, du gør gerne en lille Rejse til Hamborg for at se og tale med din Peter. Og når jeg så har skrevet nærmere, kan du smutte ind til Abling og spørge om du skal hilse Peter, da du tager til Hamborg. Det blir jo for langt for Eder alle tre. Og jeg kommer vel også snart på orlov, håber vi da, i Marts - April. Ja det vil jeg nu ikke sige bestemt.

Ja nu må du ikke glæde dig alt for meget, der kan jo let komme noget i vejen; men en sådan Rejse går altid lettere som når man selv skal på orlov. Nu kan du jo skrive om du vil gå ind på den plan, eller om du har noget at ændre ved den, da det jo kanske kan lade sig gøre.

Det kunde da være helt morsomt at være sammen et par dage sådan uden for den rigtige orlov - ikke. Og Hamborg kan vi også se lidt af - nej når det er kold, blir vi inden døre og holder Snak, ikke ? Ja du kan se, jeg har det hele godt tilrettelagt.

Ja nu har jeg ikke mere at fortælle i Aften, da der jo vist også kommer Brev i morgen, og så skal jeg jo skrive igen. Så nu slutter jeg med mange kærlige Hilsner og 1000 Kys, nej ikke så mange, nu skal jeg nok spare lidt på dem -sender dig din egen Peter.

Du må altså ikke fortælle noget om det - forstår du.

Oprettet: 02-04-2011 16:59:05 | Rettet: 05-07-2014 20:17:49