Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

7. februar 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders to Breve idag. Det blir ellers lidt lang- med Mors sygdom; men nu er det vel mod enden. Ja det kunde da godt gå at få Trine ind et par dage, og så du blev i Sengen. Ja det er nok ikke alene deroppe det raser, i Hamborg er det nok også galt, og her ikke mindre. Alle Revier er over­fyldte; men de kommer jo snart ud igen. Nu Gud ske lov at jeg ikke har det nødig, idag for to Aar siden kom jeg vist til Jetzow, og jeg mente jeg var i Skærnewitze. Der var det at de unge Sanitater har stjålet mig mine Penge og Billeder - Meldetaske. Ja denne tur forglemmer jeg aldrig i Livet men nu det er forbi og skal være glemt. Jeg fik jo også gode dage derefter igen Lodz - og Ersatz Batl. Ja Halle må man springe over. -

I skrev om hvorledes det kunde være at vi havde ændret vor Adr. Ja det vil I også kunne se i Bladene, det er over hele Fronten, ja alle Fronter. Nu er vi så heldig stillet, at vor Regt. hedder v. Hindenborg, ellers vil der jo nu vist blive en hel del kludder, da der gives jo mange Reg. med et No. blot forskellen Landv. Res. Ers. Aktiv.  Nej lille Mor det hænger ikke med Komp. sammen. Mit gamle Komp. ligger her hos os i Res.  Feldv. var her hos vor Feldv. igår Aften til Besøg. Ja, sagde han, her går de bedste Folk af vor Komp. ved Regt. Staben, dem kunde man jo lige bruge nu. Aa sagde vor Feldv. lad bare Peter blive her, da det er en rigtig Gavtyv, og dem har I jo nok af; men jeg har jo min tykke Stok, så jeg skal nok styre ham. Nu han mente det jo ikke så slemt.

Nej lille Mor du må ikke tænke på orlov endnu. Den er jo spærret til den 19 eller 23 Febr. og der er så mange, som er før på rad. Men nu, når man ellers må blive ved at være sund og rask og holde sin gode plads, så kommer jeg også nok på rad engang. Og det er næmlig mere værd som 18 dage orlov. Jeg skrev holde min gode plads, ja her har man næm­lig meget mere at tage vare på som i Rusland; men nu vi er ikke bange.

Ja nu ikke mere i Aften.

Slutter med mange kærlige Hilsner og god Bedring lille Mor ønsker Eders Peter.

Oprettet: 02-04-2011 17:02:39 | Rettet: 05-07-2014 20:17:50