Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

9. februar 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Foræ1dre!

Tak for Eders Brev idag, og for to Pakker - en med Æg og en med Kage, som er udmærket. Man kender ikke andet som Kanisbrød, det er en sær fornæmmelse og smag at få et stykke Kage i munden; men det går helt godt. -

Nu så har I fået en ny Pige, er I tilfreds med hende ? - Ja det er vist også det bedste for Mor at blive i Sengen, og så kom nu ikke for tidlig op. Signe kan vel nok klare det på Ravnhold, så Trine kan blive et par dage, så længe du er rigtig rask. Ja det vil jeg nok tro, at et   - - kop Kaffe kan hjælpe meget - især når man får Hymopat. - Ja vi har det ved det gamle her, det er endnu Vinter, vi har hver dag en 10 - 15  Kulde; men det er ikke så slemt. Det koster jo lidt mere brændsel; men det betaler vi jo ikke. Så har du været i Skærbæk, Far, ja jeg kan nok forstå, hvad du mener; men det er nu helt rivegalt. På denne måde vil jeg slet ingen orlov have. Og det er vel bleven misforstået af Amtsforstanderen, det var ikke en Ansøgning; men blot en Rejsetilladelse jeg vilde have af ham. Men du kan jo gå ind og sige, at vi foreløbig ingen orlov får, så det nytter ikke med en ansøgning. Forskellen er, at fra Regt. volder de mig ingen besværligheder at få orlov - tværtimod; men efter for­ordningen fra Nov. af skulde man have Tilrejsetilladelse, og det vil sige, at Amtsforstanderen skulde bekræfte, at jeg aldrig har prøvet på Faneflugt eller forledt andre dertil. Ja det er ikke så let for jer at få det ordnet, men det er nu også det samme, jeg skal nok ordne det selv alt, hvorle­des må I ikke spørge. Men sig endelig Amtsforstanderen, at det ikke er nødig, da det foreløbig ingen orlov gives her fra os. Og vil du så ikke sende mig Navnet på Komp.føreren som fører det Komp. der ligger her hos os - eller endnu bedre Batl.kom. Navn. Soldaterne kan jo sidst give besked derom. Hvortil må I ikke spørge, og det andet det er ude af Verden. Jeg vil dog vise dem at vi ikke har behov at bede og endnu mere for at få orlov. Ja nu ikke mere i aften. Slutter med mange kærlige Hilsner fra Eders Peter. God bedring lille Mor.

Navnene må du nok sende så snart du har fået dem, men det er jo også tidlig nok i næste Måned.

Oprettet: 02-04-2011 17:05:26 | Rettet: 05-07-2014 20:17:51