Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

9. februar 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

  Min kære lille Pige !

Tak for dit lange Brev idag fra mit Hjem, nej du det ærgrer jeg mig ikke over-, når du får fat på så stort et stykke Pa­pir. Det er da godt, du er glad ved at være der. Ja det vil jeg nok tro at min Trine går med de Tanker - havde min Peter dog blot været her, og jeg tænker natyrlig det samme. Jeg kan huske da jeg var helt ung - nej ikke helt, for da havde jeg ingen kæreste - men da P. Varming var hos os, da kom Amalie tit over til os, og oft når vi drog hjem fra Marken, sagde han, kanske er Amalie og se til mig, og da tænkte jeg oft, kunde jeg dog også blot have sagt sådan. Nu er det sådan, at min kæreste kan komme i mit Hjem og se til mig; men nu er jeg ikke der. Ja lille du, du har ret, jeg har så oft tænkt på dig der. Om Søndagen sad jeg oft i Gyngestolen og tænkte på dig og spekulerede på, kan du da ikke få en grund hvorfor du kan tage til Ravnhold, jeg kunde da ikke altid køre løs den ene dag efter den anden uden grund; men nu - de vidste allige­vel besked, så jeg kunde godt have gjort det alligevel. Nå nu er den tid jo forbi.

Og når du kom over til Maren Johansen, da tænkte jeg tit, kunde du da bare have gået over og taget hende med herover, og min lille Trine så også så lang her over efter mig, som om hun vilde sige, råb mig dog, jeg kommer. Men nu - den tid kom­mer også nok, hvor vi bægge to er hjemme.

Og så har du sovet i min Seng uden at spørge mig om forlov, jeg ved snart ikke hvad jeg skal sige til det, det hjælper jo, at det var dig. - Ja det kan jeg nok tænke at du har tænkt på de Aftener, og at du har manglet din Peter. Jeg ligger også oft om Aftenen længe før jeg sover ind og tænker på de Afte­ner. Altid det samme, det blir aldrig for gammelt, og sådan er det vist også med Eder. Og blir det sådan ved efter man er kommen sammen for altid, så synes jeg det må være herligt at være gift, du også, ja det ved jeg jo nu, du synes - ? - Ja og angående det fra igår, om jeg er god til at opdrage B. eller ej vil vi overlade fremtiden - ikke ?  Så tænker jeg nok, vi kan enes om den ting, som hidtil alt det andet - det er da gået helt godt.

Du  hvad har jeg lovet dig  ? ? ? ? Ja det kan vi jo nu tale om, hvis vi ellers må have lov til at komme sammen et par dage i Hamborg. Det vil sige om du ellers vil gå ind på mit forslag; men det ved jeg jo min Trine gør. -

Du spurgte om hvad Konov bestiller hele dagen. Ja til nu har han ikke bestilt meget andet end syslet Feldveblens Stue og røget Tobak, men nu er Depotet åbnet igen, og nu går det løs der for fuld kraft. Og idag har han fået Hånden klemt, så han er udarbejdsdygtig - for i dag.  Og så er der en hel del løberi som vi også må besørge. Jeg skal altid til Offz.  Konov mener jeg kan det bedre, det vil jeg nu ikke sige, men kanske lidt mere fri over for dem, nu kender man jo alle de Herrer, og de mig. I Formiddag da jeg kom tilbage med Post, kom jeg imod vor Oberleutn. Han mente hvis han nu gav mig en Cigar, om jeg så vilde garantere for et Brev, ja sagde jeg, hvor skulde den komme fra, eller om det var lige­gyldig. Nu mente han jeg vil jo ingen navn nævne, men træffer du den rigtige, så får du to. Og nu fandt jeg en fra hans kæreste Erna Bøjen. Da jeg nu kom med den, spurgte han om jeg havde en til to eller til kun en. Nå sagde jeg Herr Ober­leutn. det er en til to, og jeg tror der er tre Ark papir i den, så to er den ihvorfald værd - nu 5 gav han mig. Ja de Herrer skal man også forstå, blot man kan lade munden gå. Ja nu vil jeg slutte for i Aften og vil så gå i Seng og drømme om min lille Pige. Jeg glæder mig til den lille Rejse som jeg håber på - og komme sammen med dig. Ja nu God Nat min lille kære søde Pige    din Peter  På snarlig Gensyn.

 

Oprettet: 02-04-2011 17:12:40 | Rettet: 05-07-2014 20:17:52