Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

19. marts 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

  Min kære Trinelil!

Tak for dit Brev idag. Jeg er sund og rask og ved godt Mod. Nu er det rigtig forår hernede. Solen skinner, og Lærken synger, og om Morgenen fløjter Stæren, så det er herligt om Morgenen - jeg mener for dem der står tidlig op. - Men så kommer det altid, det er endnu Krig. Lærken synger, om også Granaterne gennempløjer Luften, og jeg tænkte på, hvis jeg havde været en Lærkelil, så vilde jeg dog ikke være her, hvor der er Krig, nej, kan du tænke, hvor jeg så vilde hen - til Ravnhold ude i Haven vilde jeg bygge mig en Rede og vilde hver Morgen synge for Vinduerne, til der kom en og sagde God Morgen. Nå jeg står nu ikke så tidlig op i denne tid, jeg er så søvnig efter orloven, så jeg har det ligesom dig, min lille ven. Når jeg så vågner, ligger jeg altid og ser lidt på mine Billeder og spørger min lille Pige, vil du fortælle mig noget idag; men du er en lille - du vil aldrig svare mig - jeg mener om Morgenen.

I Middag var jeg på Cykle efter Post, og min Vogn kom bag­efter, og så kom jeg lidt forud, og lå så oppe i Skoven, hvor Fuglene sang, og da kom jeg til at tænke på den gang, vi to kom fra Skibelund eller du ihvertfald. Da lå vi nede i Gram skov, kan du huske det. Du, jeg tror aldrig jeg har været så lykkelig som da jeg kom hjem fra denne tur. Om du vel også nok nu kalder mig en lille Tyv, så mente du det vist ikke så slemt, ellers vil jeg også godt tilstå det. Ja da tænkte vi ikke på, hvad der lå foran os; men som jeg altid siger, og som du også selv skriver idag, må vi være glade og taknæmlige for, at vi har det, som vi har det. Og vi vil håbe det bliver ved.

Ja jeg vilde gærne have fortalt dig en hel del mere; men jeg ved ikke, hvorledes det er i denne tid, jeg har så meget andet at tænke på om dagen, og så kan man ikke samle så megen Stof. Nu vænt bare lidt, vi er jo nu også kun 14 dage fra hinanden. Dine Breve er jo heller ikke så lange, og du klager over det samme.

Så nu må du have god Nat, min lille Musse, sov godt og drøm om din Peter.

Mange kærlige Hilsner og 1000 Kys fra din egen Peter som længes efter hans lille Pige.

Oprettet: 02-04-2011 19:26:24 | Rettet: 05-07-2014 20:18:02