Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

24. marts 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

  Min kære Far og Mor!

Tak for pakkerne i dag med. Æg og Smør. Breve har jeg ingen fået af i to dage; men det ligger jo ved Posten, der blir nok ikke bedre herned.

Vi er ellers sunde og raske og ved godt mod. I dag har vi Vinter, kan I tro, som i de dage jeg var hjemme; men det holder vel snart op igen. Vi holder det jo nok ud, vi har nok at brænde af; men det siger de ikke i de store Byer. Der har de hverken at bide eller at brænde.

I dag er min gamle Hauptmand rejst på orlov igen, nu vil han gifte sig, nu jeg siger jo ikke noget; men kanske hans Kone engang. - Så var jeg på en lille tur i går, ikke så langt herfra, og der kom jeg til at tale med en rigtig Bondekone. Og når vi Soldater giver os i Snak med disse Folk, har vi også noget bagved. Jeg købte så først 4 Høns og en Hane til vor Feldvebel, han vil nu selv holde Høns; men Æg vil de vist forglemme at lægge. Så fik jeg også 12  p. kartofler, og så spurgte jeg, om hun ikke kunde besørge mig af denne Silke, som jeg talte om, da jeg var hjemme, og det tænkte hun nok. Den koster, den gode som hun sagde, 6,75 pr. Meter. Jeg tænkte over det, og så sagde jeg, hun skulde besørge mig til en Bluse, og hvis hun kunde til to. Så vilde jeg give Trine en til Fødsels­dag i Maj. Men jeg ved Mor vilde også gærne have en. Ja så skal du sende mig en pakke med Sæbe, for så skal jeg først handle lidt. Kan Peter ikke hænte en 50 Stykker igen. Jeg har jo sagt ham jeg skal nok sende ham hans %. Det er det samme hvad det er for noget, også Barbér Sæbe. Ja nu nok om det. Ellers går alt i sin gamle gænge her, nu kommer Sommeren jo, og hvad den vil bringe, ligger jo skjult, men den store Offensive bliver dag for dag for­skudt, først på grund af Vinteren, og så at vore Tropper er gået tilbage ved Arras, hvor det vel ellers skulde have gået løs. Og så nærmer Efteråret sig igen, og så er der dog håb om Fred igen.

Ja nu ikke mere i Aften, slutter med mange kærlige Hilse­ner til Eder Alle fra Eders Peter.

Der kommer også snart en Swejtserost til dig, lille Mor.

Jeg har ikke forglemt hvad jeg har lovet.

Oprettet: 02-04-2011 19:34:18 | Rettet: 05-07-2014 20:18:04