Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

25. april 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet igår, og tak lille Mor for din fødselsdags­gave. Nu er der igen glæde i Huset hos os to. Nu vi sørger ellers ikke, da vi har aldrig lidt nød her; men det er al­tid mere lettende i Humøret, når man står op om Morgenen, og ved at man da har lidt at spise, eller man har været borte, og man kommer hjem, og man behøver ikke at løbe rundt for at få lidt at spise.

Ellers er alt ved det gamle her. Nu er der bleven lidt ro igen her, og forhåbentlig blir vi her ret længe. Jeg fik et kort fra Uffe idag, der stod blot en Hilsen, og at han tog hjem på orlov i l4 dage, så han har vel allerede hilst på Eder.

I skriver om at alle tre unge Karle var marshferdige. Ja nu blir Abling snart tom. Jeg har også fået et Brev fra Bakkely, de skriver også om at det heller ikke er helt let derovre mere, alt blir dyr og knap. Så det vil vel heller ikke blive for let for dem, og som oven i købet er nybegyndere; men de skal jo selv vide det. Jeg ved ikke om jeg har talt om Krigslånet her hos os. De har tegnet alle næsten. Og der er bleven redet mange Atake mod de to Entfernungsmesser Marsk og Konov, men blev alle afslået. Ja Kompn. truede med afløsning somme steder, hver Komp. vilde natyrlig have den Ære at tegne mest. Men os kunde de ikke tvinge. Der er ingen der erstatter mine Rejser, og jeg får kun de par Pfennig om Dagen. Konov hav­de samme mening. Så det var alt omsonst, og til sidst blev de kede af at komme op på vor Stue, da enten var vi der ikke, eller vi sagde til dem, vi så helst de lukkede Døren udenfra. -

Ja ellers har jeg ikke noget idag. Slutter med mange kærlige Hilsner og tak for Fødelsdagsgaverne

Oprettet: 02-04-2011 20:23:25 | Rettet: 05-07-2014 20:18:22