Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

28. april 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

      Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag. Vi har det rigtig godt, er alle sunde og raske her. Så har du været i Haderslev og handle lille Mor. Far skrev det, at I havde en ordentlig Pung med; men det var jo om det var nok. Du skriver slet ikke om det, var det ikke tilfredsstillende. -  -  Ja Penge er det ikke alene der råder nu.

I Middag var jeg henne at købe Kød. En Leutn. var der selv i Formiddag, og han kunde ikke få noget, skønt han bød dem snart det doppelte. Jeg skal have Peter afsted, mente han, og så kom jeg med 8 p Oksekød rigtignok til 3 M pr. Pund; men det var jo det samme. Ja man skal forstå det over det hele. Jeg kommer der hver dag, og når jeg er på rejse, be­sørger jeg dem oft sådanne småting, som jeg nu ikke vil fortælle. Og jeg får også en lille %. -

Ja man blir mere og mere kendt; men så er det altid man skal bort. Og jeg tror ikke det varer længe, før vi skal på Rejse igen, og så går det vel til de udrolige Egne. Vi var længst borte, men de ved ikke rigtig, hvad der fore­går endnu. I Aften ligger der igen en svær Artilleri på vor første Stilling. Et herligt vejr er det i Aften. Sva­lerne flyver forbi vore Vinduer, og endnu højere oppe flyver en 4 - 6 Flyvere, de ser også kun ud som Svaler; men de har andre Tanker som den lille Fugl, de lurer som en Høg på deres Bytte. I går morgen da jeg stod op, stod der en Blomsterbuket på Bordet med en Seddel fra Konov og en 3 - 4 andre til deres Peter. Og af Feldv. fik jeg en par ny Bukser, og af Trine en Pakke med Kage, og så alt, hvad jeg havde fået hjemmefra. Så I kan se det var en hel del til Fødselsdagen.

En lille pakke har jeg sendt af til Trine igår med en lille Brevåbner i, det er helt kønt arbejde, lavet af en Kamme­ret. Og så har jeg købt til en Bluse, Blå silke, så det var også en hel del. Nu har jeg ingen lyst mere i Aften, da det er så herligt et vejr. Slutter så med mange kærlige Hilsner fra Eders

Peter.

Kanske tager jeg til M.Glatbach på Tirsdag, og vil så sende mit Vintertøj hjem, i så fald

Oprettet: 02-04-2011 20:26:14 | Rettet: 05-07-2014 20:18:23