Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

23. maj 1917, Laon

< Forrige Næste >
Laon
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Pakke og et Brev idag. Jeg har det godt, er sund og rask. Nu er man lidt mere vant til dette udro. Og der er mange nye former og Systemer her man skal sætte sig ind i .

Jeg sender kanske mine lange Støvler hjem, vi kan ingen Støvler gå i her, vi går alle i Snøresko og vikkel Gamascher, jeg ved ikke om I har set sådan nogle. Det er for at Støvler­ne altid bliver siddende i Mudderet og i Granathullerne, og de holder ved Benene.

Ja det skønne Frankrig. Man kunde græde over det; men det hjælper jo ikke, man skal se på det med kolde blikke. I går Aften eller Nat var jeg nede i en By; der bor ikke et Menne­ske der, da det ligger altid under Franskmandens Ild, og man kan sige det er blot Grus. Kirken er helt sammenskudt, blot Koret står, men gennemboret 1000 steder af Granater; men et er udberørt, og det er Vorherres og Jomfru Marias Billede. Jeg stod længe og så på det og tænkte, men så kom Fransk­mandens hårde ord. Mange kærlige Hilsner sender Peter.

Oprettet: 03-04-2011 10:09:42 | Rettet: 05-07-2014 20:18:34