Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

13. juli 1917, Laon

< Forrige Næste >
Laon
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag. Det har nok været Postens skyld. Vi har det godt, er  sunde og raske. Så imorgen jeg var lige færdig med mine Postsager og var gået lidt på besøg, da hørte jeg Feldweblen råbte Peter - Peter. Og da jeg kom derhen, var det Hans Nissen, der kom og besøgte mig. Han var også kommen ud af stillingen og lå nu igen i Reserven. Så fortalte vi hin­anden fra gamle og ny tider. Hans og hans Far er nu helt be­stemt sikker på, at det i Efteråret gir Fred. Og nu tyder det jo også godt på det i Rigsdagen.

Så har han fået Brød og kaffe, og så skulde jeg efter Post. Så fik jeg fat på en Cykle, og så cyklede vi bægge to til Laon, Og han fik et rigtig indtryk af, hvad jeg har at bestille. Han syntes, det var et gruligt arbejde, og at jeg "næsten skulde være Feldwebel for at forestå det. Så var vi inde i Soldater­hjemmet og drikke et glas Sodavand. Og så cyklede jeg med ham hjem til hans Kvarter. Og nu imorgen vil jeg ret besøge ham, da jeg jo idag skulde hjem at besørge Posten. Hans er helt den samme som før, livlig og munter. Han får orlov nu i August, I går Aften har jeg høstet Byg med Selvbinderen. Der var ikke en, der kendte den (M.Cormick), og så lovede jeg en Overleutn, at jeg vilde høste det af. Nu havde vi kun et Nøgle Garn, det andet blev så ikke bundet, men det gik ellers udmærket. Det var helt morsomt at høre Maskinens rullen og raslen, men det er jo alligevel ikke det vante, at man kan helt give sig hen i det.

Nu ikke mere i Aften, slutter med mange kærlige Hilsner fra Eders taknæmlige Peter.

Oprettet: 03-04-2011 17:39:10 | Rettet: 05-07-2014 20:18:53