Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

13. juli 1917, Laon

< Forrige Næste >
Laon
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

 Min lille kære Trinelil!

Tak for dine to Breve idag, det var dog godt de kom, jeg var snart ved at blive udrolig. Jeg har det ellers godt, men mine Tanker er altid derhjemme hos dig.

I Morgen var jeg lige gået lidt på Besøg, da hørte jeg Feld-weblen råbe Peter - Peter. Og da jeg kom derhen, var Hans Nissen der, han er igen kommen fra stillingen og havde fået lov at besøge mig. Så snakkede vi om gamle og ny tider, om da vi var på Vedsted, og om vore K ....  dem, vi havde der. Så kom vi til, da jeg besøgte Hans, da havde jeg sagt, du Uffe har en sød lille Søster, og det faldt mig straks ind, sagde han, at du selv også havde mere end indset det. Nå så har vi spist lidt, og så skulde jeg efter Post, og da jeg fik fat på en Cykle til ham, tog han med til Laon. Han fik rigtig et indtryk af, hvad det var for et Arbejde, jeg havde, han mente, jeg skulde da enten være feldwebel eller Underoffz. Så cyklede vi til hans Kvarter, og der blev han, jeg skulde jo hjem for Postens skyld. Nu vil jeg besøge ham i Morgen. Jeg skulde hilse min lille Kone mangen gang. Hans er den samme som før. Jeg fik da også ud af ham, at han havde en lille Kæ­reste, og jeg tror nok, at han vil forlove sig, når han kommer på orlov nu i August. Og kanske har Uffe også sådan en lille en gående et sted.

Så er det nu snart helt bestemt, at du overtager Oles Gård en grov lille Kone, jeg har fået - ja lille Ven, angående Møbler og de ting må du selv bestemme min lille du, og du skal helt rette det ind efter din smag, så kan jeg jo komme hjem og inspicere det. -

Så mener du, at i den første tid er det ingen nytte til med en Pige - hvad skal hun bestille for lønnen. Du ved du hvad jeg har sagt ?  Hvem skal vaske for dig - hvem skal gøre rent - min lille Musse - nej der vil din Peter også råde med. Du må for min parts skyld eller når jeg må foreskrive dig det -sy og skrive til din Peter - er det ikke nok ?? Ja det blir nok alt i Aften, det er ved at blive mørk. Jeg har lige siddet og talt med en Offz. Stedfort, som er her ved et Batl. Han har nu tjent i 15 År, og væntede nu at blive anstillet; men de er ikke helt glade, da alt svænker, og det er jo ikke godt at vide hvad der blir af dem, når det går skjævt. Så slutter jeg med mange kærlige Hilsner og kærlige Tanker fra din egen Peter.

Spekuler nu ikke alt for meget, men få ganske rolig din vante Middags søvn.     

 

Note

*) grov = dygtig
Oprettet: 03-04-2011 17:50:10 | Rettet: 05-07-2014 20:18:53