Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

19. juli 1917, Laon

< Forrige Næste >
Laon
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag. Vi har det rigtig godt, er sunde og raske, men det var bedre, hvis vi kunde have været derhjemme og ordentlig hjulpet i Høet - omend og man havde fået lidt ondt i Håndledet. Det er godt, I er nået så vidt med det, før Regnen kom. Angående Landet er det jo gået meget godt med salget af det. Det kan man jo nok tænke, at de gærne vil købe det til øst for Gården; men jeg synes nu ikke, det skulde sælges fra. Det er i det hele taget en grulig Handel, der er derhjemme med Land og Ejendomme.

Så spurgte du Far, hvorledes det gik med Vinen, det har jeg dog skrevet, at alle mine Venner og jeg satte os til Bords, og jeg skulde fortælle derhjemme fra, alt imens Flasken blev mere og mere tom. Nej, lille Mor, jeg går heller ikke og sørger; men der kan komme tider, hvor jeg synes, at Krigen har taget så hårdt på   Eder, og nu dette her til; men vi vil håbe, at efter Vinter kommer Vår og efter Regn Solskin. Nej, lille Mor jeg kan tåle at høre alt, og jeg er endnu et Barn, hvem du må sige alt. Så har jeg i dag sendt to pakker hjem med mine Strømper, de var os dog for store de huller, dem kunde vi ikke få bugt med, skønt det ikke er af, at jeg har brugt dem for længe. De røde eller dem, jeg havde med hjemme, tror jeg ikke er meget værd, jeg har kun haft dem på en dag; men nu kan I jo se, hvad det er ved med dem.

Så var jeg på Gefægtstanden i Morgen tidlig, og da jeg var på Vej, blev Franskmanden livlig, og jeg måtte ind i et Hus, som var helt sammenskudt; men som dog alligevel gav læ, jeg vil se­nere sende et Billede deraf. Og der fandt jeg en Blomster Vase, som jeg i morgen sender hjem, og den skal have en hæderfuld plads, da den har særlige minder, som jeg senere vil fortælle. Jeg sender den som stor Pakke, og det vil tage en l4 dage, inden den når hjem. Sukkeret er ikke ankommen endnu, Feldveblen var der igen; men de vænter hver dag.  

  Ja det er nok alt idag. Vi sidder ude i vor Lysthus, som vi kal­der det. Jeg har fået en Hilsen gennem en bekendt fra H. Nissen, at han er kommen ud af stillingen, og at de i Nat bliver forla­det i Laon. Jeg kan ikke vide, når vi skulde komme ud. Slutter så med mange kærlige Hilsner fra Eders taknæmlige Peter. Tak for den sidste Pakke med Smør og med medfølgende indhold.

          

Oprettet: 03-04-2011 18:00:48 | Rettet: 05-07-2014 20:18:56