Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

21. juli 1917, Laon

< Forrige Næste >
Laon
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Vil blot sende en lille Hilsen i Aften. Jeg er lige kommen fra Gefægtstanden og skal hilse mangen gang fra Fru Major og den gamle, hun havde skrevet ham idag. Og bedt ham om at sige mig, da hun syntes hun kunde ikke forlange selv at skrive det. Hun vilde gærne have en Pølse af den slags jeg havde med, hvis det kunde lade sig gøre. Det var det hele. Ellers er alt ved det gamle, vi håber stærk på at komme lidt i ro nu, da Komp. er bleven til ingen ting. Men det blir der jo ikke set meget på. Gud ske lov at man har sådan en god plads. Konow og Feldw. er dog nu endelige snart ved at komme i tanker om de må heller drage af herfra. Feldv. vilde ellers først, når vi var kommen i ro igen. Men der er også lige så meget for ham at bestille. Han er nu engang bleven som en Far for en stor Flok Børn. Er han borte, er der et stort Tandhjul i stykker, og det hele går ikke rigtig mere.

Han har også besørget os to hver en Skjorte og Underbukser, så nu er vi i den henseende i fuld højde igen. For mig var det nu også ved at blive lidt knap, da alt var gået tabt. Nej lille Mor, så længe vi ligger her, behøver du ikke at sende mere Pakke, da vi jo kan besørge lidt gennem Feldveblen. Ja ikke mere i Aften, da jeg har ikke sovet meget sidste Nat. Slutter med mange kærlige Hilsener fra Eders teknæmlige Peter

Peter.

Sender et udklip med af Heeresberetningen   fra den 14. Juli.

Colligir Hulen Sommeren 1917                                                                                                  

Når han'er livlig og Luften er Jernholdig,                                                                               

er de inde i de under­jordiske gange, som                                                                                    

 de selv laver, og som kaldes (Stol­len)    

Oprettet: 03-04-2011 18:10:25 | Rettet: 05-07-2014 20:18:57