Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

27. juli 1917, Laon

< Forrige Næste >
Laon
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag. Jeg har det godt, er sund og rask.

Kan kun skrive et par ord i Aften, da vi har meget travlt. I overmorgen Nat går det løs her ud af det Hul. Vi kommer lidt længere til højre, altså mod Nord. Det skal være en meget god Stilling der, og vi kommer alle sammen der igen. Så kommer vi da vel under lidt bedre forhold igen. Jeg vil holde op for i Aften, da jeg ikke kan se mere, og man må ikke tænde Lys, for Flyverne. Altså til i morgen.  God rolig Nat.

God Morgen igen, vi er nu opstået, et herligt Vejr, har alle­rede gjort en 10 Kilom. på Cyklen, var hos en Oberstleutn. med et Brev, og han blev så glad, at han gav mig en hel Hånd­fuld Cigarer. Ham fra Marne er i nat kommen fra orlov, han for­talte, at det så helt godt ud i Holsten med Høsten, at de af og til fik regn, Men her nede i Hannover og Westfalen er det nok noget grulig noget. Havren blir jo vist heller ikke lang hjemme, men alt kan dog vel komme til middel.

Jeg fik Brev fra Trine igår fra Hejsel, hun vilde til Flens­borg og købe lidt Møbler. Hun er glad ved at komme til Åbling, jeg også, det er da meget bedre som at gå hjemme på Ravnholt og ligeledes hjemme i Åbling. Blot hun nu kan få en lille pas­sende Pige, da det nok blir for ensom ellers.

Ja i overmorgen skal vi så bort herfra, godt det samme. I kan ikke tænke, hvad det var for et kedelig sted her; men kanske det andet ikke er bedre, men ringere kan det nu da heller ikke være. Og så skal det være meget rolig der. Ja her skal vi også lade kammerater nok ligge. Jeg tror, vi har en 200 døde her, som ligger på en af Majoren lavet Kirkegård.

Så sender jeg en lille pakke idag, med et par Strømper og et Pakke Tobak og en Cigar af dem, jeg imorgen har fået, til Far. Tobakken skal først tørres lidt, da den er fugtig. Det varer lidt længere med Sukker, men så skal I nok få desto mere, jeg har så mange, som har lovet mig 10 - 15 - 20 p, så snart det kommer. En Rekrut, som jeg har dannet ud i Braunsberg, sagde, du har gjort så meget for mig, så jeg skal nok besørge dig det, Nu ikke mere idag, slutter med mange kærlige Hilsner fra

Eders taknæmlige Peter.

 

Cessieres     Regt. Stab Kvarter fra 3. August 1917   +  mit Kammer

 

Note

Cessieres Regt. Stab Kvarter fra 3. August 1917 + mit Kammer billede medfulgte
Oprettet: 03-04-2011 18:46:53 | Rettet: 05-07-2014 20:18:45