Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

10. august 1917, Cessieres

< Forrige Næste >
Cessieres
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

  Kære Forældre!

Tak for Eders to Breve idag, et fra Far og et fra Mor. Vi har det helt godt her, man kommer da lidt på den gamle højde igen. Det var også på tide, da vi var ved at blive "luse", men nu er vi da kommen af med det igen. Vort tøj har vi fået ordentlig vasket hos en Kone her en 7 Kilom. borte. Det er jo dyrt 40 P. for en Skjorte, 35 for Underbukser; men så ser det da ud efter at det har været vasket. Ja endnu engang Tak for Stolen lille Mor, og fordi jeg endnu må være den store Dreng som før. Jeg tror nok jeg kan finde mig tilrette med det, hvis vi må komme hjem, at i mit eget hjem at være mand, og når jeg kommer til Eder som Barn. Du kan ikke forestille dig mig som mand. Ja, lille Mor, nu må du beregne jeg ikke har været hjemme i mange Aar, og medens jeg var hjemme også kun var en Dreng. Og tak fordi du har fået fat på en Pige til min lille Trine, hun har nok snart alt i orden nu, og når hendes Møbler først kommer, vil I vel få travlt med at få dem på rette plads. Så skriver Far, at Tobakken er god, vil du have mere af den. Det er - 1/5 p - og koster 80 - 90 P., så hvis du vil have noget på oplag, kan jeg jo sende en stor pakke af. Det vil vel og­så gå op herude, siges det. Cigarerne kan vi også få nok af, men vi vil alle hellere ryge pibe, da det er meget bedre end de dårlige Cigarer.

Du skriver om at Rugen giver ikke meget til fyld i år, ja der er mange steder, hvor de fortæller, at de knap kunde høste den, så kort var den. Og den giver heller ikke meget af sig. Men vi har jo også fået en hel del mere Regn i Nordslesvig, fremst de andre mod Øst og Syd.

Det er en helt god pris Tante Grete har fået for hendes Føl, det er jo nogle forfærdelige priser hestene har. Hvorledes er det så gået med hendes Krigsskat, har hun fået det nedsat ? Og i det hele taget, er alt bleven som da jeg var hjemme. Det er vist overalt, at det blir så udregelmässig fordelt, klager de over.

Det er da godt at Maren af Madsen har fået det i orden nu, så har hun da også mere lyst, når hun ved hun kan blive der. Ja nu vil jeg slutte, imorgen skal jeg tidlig op, den gamle kører bort kl. 4 i nat og kommer tilbage igen om Middagen. Han har kun redet sine heste en gang her på Vestfronten, han har en lille Damefejton, og i den ruller han tidlig og silde. Han har altid 4 Heste, som går afvekslende. Så slutter jeg for i dag, med mange kærlige Hilsner fra

Eders taknæmlige Peter.

 

Oprettet: 03-04-2011 18:51:29 | Rettet: 05-07-2014 20:19:01