Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

13. august 1917, Cessieres

< Forrige Næste >
Cessieres
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

  Kære Forældre!

Undskyld, at jeg ikke har skrevet i 3 dage, jeg har ingen tid haft. Tak for to Breve, tre pakker og så Pakken fra Maren kom idag, jeg skal nok selv sige hende tak derfor. Jeg sidder helt alene, Konov er på orlov, ellers har vi det helt godt, man kom­mer da lidt ind under menneskelige forhold her igen. Ja, man kan ikke altid forstå de veje Gud går med os. Jeg tror, at jeg har fortalt, at for et par dage siden kom der Thelegram, at en af vore Kammerater her var funden som Lig i Berlin, det var en Sorg for os, da han var af vor midte, og var han falden herude, havde man ikke taget det så nær, men midt under orloven. Nu er Konov rejst på orlov, glad natyrlig, kom til Berlin, hvor han vilde besøge hans Fætter, som der ligger i Laz (såret) og erfarer der, at Konov yngste Søster pludselig er død. Konov har skrevet mig fra Berlin, og han er så sorgfuld. Jeg har så ondt af det for ham, men vi råder jo ikke.

Så havde jeg så travlt igår med at plukke Pærer, som jeg vilde sende hjem i en stor Pakke, da de ellers blir afplukket alle. Og nu ligger de under min Seng, pakken kan ikke gå af i de før­ste dage, der er Pakke spærre. Og i dag har jeg fået 16 p Suk­ker, som skulde bort i morgen - heller ikke - og i morgen får jeg 5 p mere, så der i en nær fremtid afgår tre store pakker. To med Sukker 20p og en med Frugt. Jeg er den eneste, der har fået Sukker ved hele Staben, og de vilde jo natyrlig alle gærne dele; men ikke 1 St. har jeg givet af denne gang. Det blev nu ikke til 38 Pf. men 92, det er jo rent for galt, som de tjener på det, da højeste pris jo er 35 men nu det er jo bedre end slet ikke, og på 20 p er det jo heller ingen Rulle. Nu sender jeg Eder hver 10 p, så kan I selv slås om det, og dele som I forliges om det. Skal jeg købe mere, kan I jo skrive. Det har Morbror Peter ikke fortalt mig endnu, at han har været derovre; men det kan vel heller ikke være her endnu. Ja det er nok heller ikke let for Thomas Nielsen derovre, kan man forstå, og Ole heller ikke. Men hvad der er det bedste, er ikke godt at vide, jeg tror den lige vej. Kun Gud kan lede os den lige og rette vej, og han fører os nok som hidindtil, når vi bliver ved med at bede ham derom.

Ja lille Mor, jeg vilde egentlig sende min lille Trine mine
Sager, men så tænkte jeg, hun har vist ingen tid endnu, og Mor
ved da over de Sager; jeg har endnu mere besked. Og jeg ved, at
du gør det gærne en lille tid endnu.
Så vil jeg slutte i Aften, i morgen igen et Brev.


Mange kærlige Hilsner fra Eders taknæmlige Peter

Oprettet: 04-04-2011 10:15:49 | Rettet: 05-07-2014 20:19:03