Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

13. august 1917, Cessieres

< Forrige Næste >
Cessieres
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

  Min lille Trinelil!

Undskyld at jeg ikke har skrevet i tre hele dage, jeg har vir­kelig ingen tid haft. Tak for dine to Breve. Jeg har det helt alene; men ellers helt godt. Jeg sidder helt alene, kl. er al­lerede 10, ikke et skud hører man, alle sover, kun af og til en lille Mus, søger efter Føde.

Som jeg fortalte forleden er en af vore Kammerater bleven funden i Berlin som Lig. Det var en stor Sorg for os, da vi alle holdt meget af ham. Så rejste Konov i de dage glad og fornøjet på orlov. Kom til Berlin, og vilde besøge hans Fætter, som der ligger Såret i et Laz. Og der hører han, at hans Søster den yngste, er død af Gasforgiftning. Og næmlig således: Ordonansen som blev funden som Lig, og Konovs Søster har lært hinanden at kende gennem Breve, og da han nu er på orlov og hun tæt ved Berlin for tiden, træffes de der om Aftenen. De tager et Hotel og bor på en Sal, hvor de er de eneste Gæster, og der blir Ly­set slukket om Aftenen; men Hovedgashanen er ikke tillukket, og Gassen er strømmet ud - begge døde. Kan man tænke sig det - en Roman var det for mig. Guds veje er dog oft underlige. Han som har gjort Krigen med siden begyndelsen og ikke skadet ham meget, og hende som er fra Hamburg, skal for få Timer til Ber­lin for der at mødes med ham, hun har lært at kende gennem Bre­ve, og der død sammen. Konov har skrevet mig det hele fra Ber­lin. Jeg har så ondt af det for Konov, som så glad drog af, og så skulde møde dette. Du, jeg har ikke fortalt det helt sådan hjem. Jeg skrev, at Konovs Søster også pludselig var død, de tænker ellers kanske det værste. Du behøver jo ikke at fortæl­le det alt - at de var Kærester gennem Breve og boede sammen i et Hotel . -

Så havde jeg så travlt igen, jeg fandt et Pæretræ med så kønne Frugter på og fik en lille Pose fyldt, de skulde hjem til Eder, nu ligger de under min Seng. Der må ingen store pakker gå af i de dage.

Og så endelig har jeg da fået lidt Sukker til Eder. I dag har jeg fået 16 p - og i morgen får j eg 5 - 8 p  til. Så så snart det kan lade sig gøre, sender jeg Eder hver 10 - 12 p . Så kan I selv dele det, hvis I kan forliges om det. - Det bliver nu ikke til den lille og billige pris 38 P. men gik op til 92 P.

  Det er jo en skam, som de store Herrer, der handler med det, tager pengene fra os - men det spiller jo ingen rolle på 20 p . I kan jo vist nok bruge det, og vil I have mere kan I jo skri­ve, så vil jeg se om jeg kan få mere. Så sender jeg også en lille pakke af i morgen med småting, som jeg har slæbt med nu i nogen tid.

Chocoladen skal du selv spise. Jeg har også fået i dag fra Maren Sørensen.

Det skulle ellers være nok for i Aften, da jeg skal have skre­vet til så mange andre; men du tilkommer da først, ikke ? Så sender jeg et billede med af Fritz Schwarz, som har budt os to ind til hans Bryllup, som skal stå, så snart Krigen er for­bi. Kan du huske ham fra Braunsberg ? Det var ham, der var så hårdt såret.

Det var vist det hele for i dag. I morgen Aften vil jeg sende dig et Brev igen, da du har fået et mindre i de sidste dage.

Slutter så med mange kærlige Hilsener og tanker fra din egen

                      Peter

Sender et udklip med af en Artikel, som en gammel Professor har skrevet om vor Regt. Vil du opbevare det. -

Oprettet: 04-04-2011 10:21:02 | Rettet: 05-07-2014 20:19:04